Briose cu Struguri

Complexitate
redusa
Briose cu Struguri

Ingrediente

  • Aluat:
  • 375 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 50 g zahar
  • 1 praf sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 125 ml lapte
  • 100 g Rama (sau unt)
  • Umplutura:
  • 400 g mere
  • 200 g boabe struguri (si cateva boabe in plus pentru ornat)
  • 150 ml lapte
  • 100 ml vin alb dulce sau demisec
  • 200 g crema branza Philadelphia (sau Mascarpone)
  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
  • 4 linguri zahar pudra
  • Pentru Ornat :
  • 250 ml frisca Hulala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura smantana

Mod de preparare

Umplutura :
Curatam merele. Strugurii ii spalam si ii lasam la scurs. Merele curatate le taiem in optimi, apoi le taiem din nou felii subtiri pe latime. Boabele de struguri le taiem in jumatati.

Intr-un vas amestecam 200 g crema de branza Philadelphia, 100 ml vin alb dulce (demisec), 150 ml lapte, 4 linguri zahar pudra si 1 plic de crema pentru prajituri Dr. Oetker cu gust de vanilie cu mixerul timp de aproximativ 2 minute. La aceasta compozitie adaugam merele feliate si strugurii taiati jumatati. Amestecam pana fructele se incorporeaza in crema. Cu aceasta crema vom umple briosele asezate in tava.

Aluat:
Intr-un vas punem 375 g faina, 100 g Rama, 50 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de lamaie stors. Amestecam bine aceste ingrediente, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Amestecam pana obtinem un aluat neted. Intindem aluatul pe un planseu de lucru presarat cu putina faina, cu o grosime de aproximativ 1 cm si il decupam cu o forma rotunda.

Bucatile de aluat decupate le asezam in formele de briose unse cu putin unt (eu nu am avut forme de briose si am folosit forma de savarina), ridicam marginile si in fiecare punem cate 1 lingura de umplutura.

Lasam aluatul cu umplutura sa se odihneasca in tava timp de 15 minute, timp in care incalzim cuptorul. Introducem dupa 15 minute tava in cuptorul preincalzit in partea de mijloc si lasam sa coaca timp de 30 minute la foc potrivit. Dupa ce au copt, scoatem tava si lasam sa raceasca briosele aproximativ 10 minute, dupa care le scoatem din forma.

Ornare:
Pentru ornat am folosit 250 ml frisca hulala la care am adaugat 1 plic zahar vanilat si 1 lingurita scortisoara macinata. Am mixat cu mixerul pana a inceput sa se intareasca frisca, apoi am adaugat 1 lingura smantana (smantana are rolul intaritorului de frisca ) si am continuat mixarea pana frisca e bine batuta.

Pe fiecare briosa am pus frisca si boabe de struguri.

Pofta Buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui umplut cu cartofi noi
Bucataras.RO

Pui umplut cu cartofi noi

Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului....

Pui umplut cu cartofi noi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola