Ingrediente
● 100 g faina alba proaspat cernuta |
● 30 g faina de malai |
● 100 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei |
● 60 g zahar pudra proaspat cernut |
● 1-2 lingurite cu lapte la temperatura camerei (laptele se adauga in functie de consistenta compozitiei obtinute insa doar daca este necesar) |
● 1 lingurita cu esenta de vanilie |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
- Se incalzeste cuptorul la 175 grade c (este foarte importanta pastrarea corespunzatoare a temperaturii mentionate deoarece biscuitii de aplatizeaza prea mult in perioada coacerii daca temperatura cuptorului este mai mare decat cea indicata).
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina alba si faina de porumb.
- Se mixeaza untul si zaharul pudra pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.
- Se incorporeaza treptat (cu ajutorul mixerului) amestecul de faina alba si faina de porumb in amestecul de unt si zahar pudra mixat anterior.
- Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se pot adauga optional 1-2 lingurite cu lapte insa numai daca este necesar (in functie de consistenta amestecului obtinut).
- Pentru ca aluatul sa isi pastreze mai bine forma data de pos in perioada coptului, se pastreaza la frigider aproximativ 15 minute inainte de a fi asezat in tava. Acest timp de lucru este insa optional (eu nu am pastrat aluatul la rece).
- Se modeleaza cu posul diferite forme pe hartia de copt asezand biscuitii in tava la distanta unii de altii.
-Biscuitii se coc aproximativ 12-15 minute in cuptorul incalzit in prealabil sau pana devin aurii pe margini.
- Se lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava (pana se intaresc putin) apoi pot fi transferati pe un gratar pana la racirea completa.
Ingredientele mentionate anterior sunt necesare pentru aproximativ 22-24 biscuiti. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Biscuiti (Fara Oua)" nu uita sa ii faci un review.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se amesteca intr-un bol faina alba si faina de porumb.
- Se mixeaza untul si zaharul pudra pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.
- Se incorporeaza treptat (cu ajutorul mixerului) amestecul de faina alba si faina de porumb in amestecul de unt si zahar pudra mixat anterior.
- Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.
- Se pot adauga optional 1-2 lingurite cu lapte insa numai daca este necesar (in functie de consistenta amestecului obtinut).
- Pentru ca aluatul sa isi pastreze mai bine forma data de pos in perioada coptului, se pastreaza la frigider aproximativ 15 minute inainte de a fi asezat in tava. Acest timp de lucru este insa optional (eu nu am pastrat aluatul la rece).
- Se modeleaza cu posul diferite forme pe hartia de copt asezand biscuitii in tava la distanta unii de altii.
-Biscuitii se coc aproximativ 12-15 minute in cuptorul incalzit in prealabil sau pana devin aurii pe margini.
- Se lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava (pana se intaresc putin) apoi pot fi transferati pe un gratar pana la racirea completa.
Ingredientele mentionate anterior sunt necesare pentru aproximativ 22-24 biscuiti. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Biscuiti (Fara Oua)" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.10.2013 00:45:36
Bia iti multumesc mult! Bine ai revenit!