Baba Al Limoncello

Complexitate
redusa
Baba Al Limoncello

Ingrediente

  • 6 oua
  • 50 g zahar
  • 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt
  • 400 g faina sirop
  • 700 ml apa
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 250 ml limoncello

Mod de preparare

Este un dulce tipic din Napoli, e gustos si se poate umple si cu frisca si capsuni sau alte fructe. Preparare: Intr-un castron se pun ouale, zaharul, untul moale, drojdia si se bat bine cu mixterul. Dupa care se pune faina si sarea se bate pana devine un aluat elastic.

Se unge o forma de 28 cm cu unt si se pune aluatul in forma, se lasa la crescut 3 ore acoperit cu folie de plastic. Dupa 3 ore se coace la 220 grade pt. 30 min. Intre timp se face siropul. Se pune apa, zaharul si coaja de lamaie si se fierbe 20 min, cand e gata se ia de pe foc si se pune limoncello.

Se scoate babà din cuptor si se inteapa cu o scobitoare bine peste tot dupa care se pune siropul pregatit cate putin pana il absoarbe tot. Se lasa la racit in forma. Cand e rece se rastoarna pe platou. Se poate servi asa cum e sau cu frisca si fructe langa sa umplut.

Eu am folosit drojdie uscata 7 g si forma nu este cea speciala de babà aia are mai multe striature pe margine si la fel ca a mea gaura in mijloc.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Conserva de Peste in Sos Tomat
4
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
5
Dulciuri

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa

Cremes cu aluat de casa - ca la mama acasa
Parteneri
Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari
Bucataras.RO

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

O combinație interesantă și tare apetisantă ;) Spor și poftă bună! ;)

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!