Cele trei bile galbene vor fi, doua din ele mai mari una cam de marimea unei nuci, una un pic mai mica, iar a treia va avea marime a trei boabe de piper unite.
Se ia bucata mijlocie de fondant, se face un sul de aprox. 1,5 cm lung. Se apasa putin pe mijloc, apoi una din parti se va turti ceva mai mult (adica va fi mai subtire decat partea cealalta cam cu vreo 3-4 mm (vezi poza). Cu coada pensulei se vor face patru gauri in sulul asta (doua in partea mai inalta si 2 in partea mai joasa, a se veda poza).
Din bila micuta, se intinde putin, se decupeaza 2 triunghiuri mici care se vor lipi pe partea superioara a sulului (capului), lasand o distanta destul de mica intre ele. Astea vor fi urechile girafei. In locul dintre urechi se vor lipi doua cornite mici din fondant maro deschis (forma lor va fi asemanatoare cuisoarelor). Sub cele 2 gauri facute in capul girefei (partea mai subtire) se va decupa cu varful ascutit al unui cutit, gura girafei.
Apoi se ia a doua bila mare de fondant si se va modela intre palme pana nu va avea incretituri pe ea. Se va da forma unei lacrimi, apoi se va pune pa masa de lucru cu partea mai mare in jos si se apasa putin ca sa ii formam o baza. In partea mai prelungita a acestei lacrimi se va infige o scobitoare (sau jumate) se va unge cu apa in prejurul ei si se va infige capul girafei (pentru siguranta).
Ultima operatie este cea de lipire a petelor pe girafa. Din bila de fondant maro deschis, se iau bilute mici de tot, care se vor turti intre degete si se vor lipi cu apa pe corpul (postamentul) girafei (dupa cum credeti de cuviinta).
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustTochitura moldoveneasca , o reteta romaneasca care imbina gusturile traditionale de afumatura, carne, mamaliguta, branza si...
Tochitura moldoveneasca - Reteta videoDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii