Ingrediente

gogosari 6 kg
vinete 6 kg
morcov 2 kg
ceapa 1,5 kg
rosii 2 kg
bulion 400 g
ulei 500 ml
sare
boabe de piper
foi de dafin

Mod de preparare

Operatii pregatitoare:
Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita, seminte, cotoare si se toaca marunt. Vinetele se coc in cuptor sau direct pe flacara, se curata si le lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt. Morcovul curatat se rade prin razatoarea de mere. Rosiile se paseaza, inlaturandu-se semintele.

Preparare:
Intr-un ceaun de tuci se toarna cam 500ml ulei in care rasturnam ceapa tocata si o calim la foc mic pana ce se inmoaie bine. Peste ea adaugam morcovul ras si tinem pe foc amestecul pana ce se caleste foarte bine. Adaugam vinetele tocate marunt, gogosarii, foi de dafin, piper boabe, sare dupa gust, sucul de rosii si bulionul.

Compozitia astfel obtinuta se fierbe la foc mic (ATENTIE! Trebuie acoperita ca sare in toate partile. Am patit-o :), mi-am facut tavanul si peretii de comanda) pana ce se scade bine. Este gata atunci cand uleiul incepe sa iasa deasupra.

Se toarna fierbinte in borcane sterilizate se infileteaza capacele si se introduc la cuptor cam pentru 20 min la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Zacusca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Zacusca