Ingrediente
● gogosari 6 kg |
● vinete 6 kg |
● morcov 2 kg |
● ceapa 1,5 kg |
● rosii 2 kg |
● bulion 400 g |
● ulei 500 ml |
● sare |
● boabe de piper |
● foi de dafin |
Mod de preparare
Operatii pregatitoare:
Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita, seminte, cotoare si se toaca marunt. Vinetele se coc in cuptor sau direct pe flacara, se curata si le lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt. Morcovul curatat se rade prin razatoarea de mere. Rosiile se paseaza, inlaturandu-se semintele.
Preparare:
Intr-un ceaun de tuci se toarna cam 500ml ulei in care rasturnam ceapa tocata si o calim la foc mic pana ce se inmoaie bine. Peste ea adaugam morcovul ras si tinem pe foc amestecul pana ce se caleste foarte bine. Adaugam vinetele tocate marunt, gogosarii, foi de dafin, piper boabe, sare dupa gust, sucul de rosii si bulionul.
Compozitia astfel obtinuta se fierbe la foc mic (ATENTIE! Trebuie acoperita ca sare in toate partile. Am patit-o :), mi-am facut tavanul si peretii de comanda) pana ce se scade bine. Este gata atunci cand uleiul incepe sa iasa deasupra.
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate se infileteaza capacele si se introduc la cuptor cam pentru 20 min la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zacusca" nu uita sa ii faci un review.
Gogosarii se coc in cuptor apoi se curata de pielita, seminte, cotoare si se toaca marunt. Vinetele se coc in cuptor sau direct pe flacara, se curata si le lasa la scurs. Ceapa se toaca marunt. Morcovul curatat se rade prin razatoarea de mere. Rosiile se paseaza, inlaturandu-se semintele.
Preparare:
Intr-un ceaun de tuci se toarna cam 500ml ulei in care rasturnam ceapa tocata si o calim la foc mic pana ce se inmoaie bine. Peste ea adaugam morcovul ras si tinem pe foc amestecul pana ce se caleste foarte bine. Adaugam vinetele tocate marunt, gogosarii, foi de dafin, piper boabe, sare dupa gust, sucul de rosii si bulionul.
Compozitia astfel obtinuta se fierbe la foc mic (ATENTIE! Trebuie acoperita ca sare in toate partile. Am patit-o :), mi-am facut tavanul si peretii de comanda) pana ce se scade bine. Este gata atunci cand uleiul incepe sa iasa deasupra.
Se toarna fierbinte in borcane sterilizate se infileteaza capacele si se introduc la cuptor cam pentru 20 min la foc potrivit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Zacusca" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Aparat de vidat alimente FFS005X-01, vidare uscata/umeda, functie pulse
- 150 lei
1049.99 lei
899.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany