Se curata ceapa si se toaca, se prajeste in ulei/untura, se adauga orezul si putina apa rece, se tine pe foc pentru cateva minute, amestecand mereu sa nu se prinda de fundul cratitei. Se pune deoparte la racit. Se amesteca carnea cu sarea, piperul, verdeturile frunze, care au fost tocate in prealabil, se pune boiaua, si la urma se amesteca cu orezul.
Se iau ardeii, se spala, se taie codita, se scoate cotorul, se pun cu gura in jos sa se scurga. Dupa ce sau scurs se trece la pasul urmator. . . umplerea lor. Cu o lingurita se ia din amestecul de carne si se umplu pe rand ardeii. Se aseaza unul langa altul intr-o punga de plastic. . Se portioneaza dupa dorinta. Eu de regula pun cam 8-10 ardei intr-o punga. Nu se mananca mai mult odata si nu imi place sa am prea multe zile aceasi mancare.
Se eticheteaza, se dateaza si la congelator cu pungile. Se pot pastra pana la 4 luni de zile, uneori ceva ma mult. Cand se scot, se pun direct in cratita se se acopera cu bulion de rosii si se dau la foc, se fierb normal ca orice ardei umplut proaspat. Nu se decongeleaza inainte. Timpul de fierbere este cu jumatate de ora mai indelungat decat la ardeii proaspeti. Daca doriti in pungile cu ardei puteti pune si cateva rosii.
Pofta buna si spor la treaba.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Acest tort l-am facut cu mare dragoste pentru tatal meu, pe care il cheama Constantin. Am cautat sa fie un tort...
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolataIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii