Marmelada de Prune si Zmeura

Complexitate
redusa
Marmelada de Prune si Zmeura

Ingrediente

  • 2 kg prune rosii (daca nu aveti se poate folosi si alt soi)
  • 400-500 g zahar (depinde de dulceata prunelor)
  • 250 g zmeura (proaspata sau congelata)
  • 150-200 g zahar (pentu zmeura)
  • vanilie dupa gust
  • vas emailat

Mod de preparare

Se iau prunele, se spala bine, se oparesc pentru a se putea indeparta pielita mai usor, se scot samburii si apoi se trec prin masina de carne. Se pun intr-un vas emailat se adauga zaharul prevazut in reteta si se pune la cuptor.

Daca va face placere, marmelada se poate face si pe ochiul de la aragaz, la foc mic, dar in cazul asta trebuie sa stati langa cratita si sa amestecti mereu cu lingura de lemn pentru a nu se prinde pe fundul cratitei si pentru a nu stropi asa de tare.

Deci am pus cratita in cuptor (aici nu se necesita prezenta voastra decat de 4-5 ori in cele 5 ore cat dureaza fierberea), am lasat la temperatura de 360 grade F sau 220 C si gata. Din cand in cand amestecam cu lingura de lemn (o data la o ora).

Cand am vazut ca zeama incepe sa dispara, am luat zmeura (am avut congelata si a trebuit sa o las la strecurat), am pus zaharul peste ea si am pus pe ochiul de aragaz, am amestecat cateva minute pana s-a evaporat apa lasata si zaharul s-a topit de tot. Am stins si am lasat deoparte.

Cand marmelada din cuptor a devenit destul de groasa (zeama a fost foarte putina) am pus zmeura peste prune, am dat din nou la cuptor pentru aproximativ 10 minute si apoi am pus in borcane. Am presarat salicilat deasupra (eu sant de moda mai veche), am pus borcanele in perne si le-am lasat acolo pana s-au racit. Le-am etichetat si le-am depozitat in camara pe raft

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba
Bucataras.RO

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba

O reteta ce mi-a rămas pe retina, de pe@Leckerschmecker. Bineînțeles că am adus câteva adăugiri a la...

Briose aperitiv cu alune, bacon, branza albastra si dulceata de rubarba
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola