Gutui Murate cu Otet

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

3 kg gutui curatate si feliate
4 l apa + 8 linguri sare grunjoasa (fara iod)
2 l apa
10 linguri zahar
200 ml otet de 9 grade
cate 2 foi dafin in fiecare borcan
cate 4 cuisoare in fiecare borcan
cate 1 lingurita piper boabe in fiecare borcan
cate 1 varf de cutit salicil in fiecare borcan
si daca aveti la indemana cate 1 varf de cutit borken in fiecare borcan

Mod de preparare

Gutuile se curata, se indeparteaza semintele si se feliaza in bucati potrivite (nici prea mari, dar nici prea mici ). Intr-un vas mai mare punem 4 litri apa rece si 8 linguri mari de sare fara iod (grunjoasa). In aceasta saramura punem feliile de gutui sa stea pana a doua zi (circa 12 ore).

Dupa ce le-am tinut la saramura le scoatem si le asezam in borcane. In fiecare borcan punem cate 2 frunze foi dafin, 4 cuisoare, cate 1 lingurita piper boabe si 1 varf cutit salicil si 1 varf cutit borken.

In alt vas punem 2 l apa la fiert impreuna cu 200 ml otet si 10 linguri zahar. Aceasta solutie de murat o turnam fierbinte peste gutuile din borcane. Capsam borcanele si le dam la dunst uscat intre paturi pana racesc borcanele. Nu ne ramane decat sa asezam apoi borcanele la loc de cinste in camara si dupa aproximativ 3 saptamani sunt gata murate si numai bune de pus pe masa.

Pofta Buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gutui Murate cu Otet" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gutui Murate cu Otet