Fructe de Coacaze Rosii pentru Iarna

Postat pe: 03-11-2011
(0)

Ingrediente

3 kg coacaze rosii
1 lingura cu varf, sare de lamaie
6 kg zahar
½ lingura salicil sau conservant
3 l apa

Mod de preparare

Spalati foarte bine coacazele rosii fara codite, in mai multe ape si puneti la scurs. Puneti-le intr-un vas mai mare (capacitate de minim 10 l) impreuna cu apa fiarta si racita, sarea de lamaie si salicilul usor dizolvat in putina apa rece. Folositi salicil, deoarece conservantul schimba gustul fructelor si al siropului.

Omogenizati bine, zdrobind usor fructele. Lasati sa stea 24 ore. A doua zi adaugati zaharul si mai lasati in asteptare 24 ore, amestecand din cand in cand pentru ca zaharul sa fie complet dizolvat. A treia zi strecurati amestecul prin tifon dublu, separand fructele de sirop.

Puneti fructele scurse in borcane sterilizate si turnati peste ele sirop, astfel incat sa fie complet acoperite. Capsati, inscriptionati si dati la camara.

Fructele astfel conservate le puteti folosi in prajituri, budinci, tarte, jeleuri, creme, inghetate, etc.
Se pastreaza foarte bine, chiar si 2- 3 ani.
Folosind aceasta metoda de conservare a fructelor pentru iarna, beneficiati si de sirop. Trageti-l la sticle sterilizate, apoi capsati, inscriptionati si dati la camara.
Siropul este natural si pastreaza toate substantele din fruct.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fructe de Coacaze Rosii pentru Iarna" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fructe de Coacaze Rosii pentru Iarna