Dulceata de Prune (Szilva Lekvar)

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

20 kg prune bistrite
2 kg zahar
1 lingura salicil (sau praf conservant)

Mod de preparare

Prunele le spalam si desamburim, apoi le dam prin masina de tocat (eu le-am macinat cu robotul de bucatarie). Intr-o cratita (labose) punem prunele macinate la fiert. Cratita nu o punem direct pe flacara ci pe o plita.

Lasam la fiert circa 5 ore pana scade mai mult de jumate (asta daca vrem sa obtinem o dulceata mai tare care poate fi folosita la diverse umpluturi ca de exemplu la hajose, cornulete, taste, ... , etc) amestecand mereu sa nu se prinda.

Adaugam 2 kg zahar si amestecand mereu lasam sa mai fiarba impreuna cu zaharul circa 1 ora.

Adaugam la sfarsit si 1 lingura de salicil. Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se pun la dust uscat (in paturi) pana a doua zi. Astfel obtinem delicioasa dulceata de prune.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de Prune (Szilva Lekvar)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

djprometeu
•  08.02.2009 19:40:34

felicitari...asa stiu si eu reteta de dulceata de prune ungureasca.

Leila
•  26.09.2008 21:39:04

Eli , nu am gresit cantitatea de prune atatea am folosit la dulceata. Fiind prunele dulci nu necesitau mai mult zahar. Daca tu doresti sa fie mai dulce adaugi mai mult zahar.
Pupice

eli
•  19.09.2008 23:00:21

sunt convinsa ca ai gresit cantitatea de prune!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de Prune (Szilva Lekvar)