Dulceata de Prune (Szilva Lekvar)

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

20 kg prune bistrite
2 kg zahar
1 lingura salicil (sau praf conservant)

Mod de preparare

Prunele le spalam si desamburim, apoi le dam prin masina de tocat (eu le-am macinat cu robotul de bucatarie). Intr-o cratita (labose) punem prunele macinate la fiert. Cratita nu o punem direct pe flacara ci pe o plita.

Lasam la fiert circa 5 ore pana scade mai mult de jumate (asta daca vrem sa obtinem o dulceata mai tare care poate fi folosita la diverse umpluturi ca de exemplu la hajose, cornulete, taste, ... , etc) amestecand mereu sa nu se prinda.

Adaugam 2 kg zahar si amestecand mereu lasam sa mai fiarba impreuna cu zaharul circa 1 ora.

Adaugam la sfarsit si 1 lingura de salicil. Se pune dulceata in borcane, se capseaza si se pun la dust uscat (in paturi) pana a doua zi. Astfel obtinem delicioasa dulceata de prune.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Dulceata de Prune (Szilva Lekvar)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

djprometeu
•  08.02.2009 19:40:34

felicitari...asa stiu si eu reteta de dulceata de prune ungureasca.

Leila
•  26.09.2008 21:39:04

Eli , nu am gresit cantitatea de prune atatea am folosit la dulceata. Fiind prunele dulci nu necesitau mai mult zahar. Daca tu doresti sa fie mai dulce adaugi mai mult zahar.
Pupice

eli
•  19.09.2008 23:00:21

sunt convinsa ca ai gresit cantitatea de prune!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Dulceata de Prune (Szilva Lekvar)