Curatam si spalam dovleceii si ceapa. Taiam dovleceii in cuburi si ceapa in rondele fine.
Intr-un vas asezam dovleceii si ceapa, presaram sarea si amestecam bine, acoperim si lasam 24 de ore.
A doua zi, amestecam zaharul cu curry, boabele de mustar piper si coriandru, mierea, apasi otetul. Scurgem apa lasata de dovleceii si ceapa si varsam deasupra amestecul precedent. Acoperim si lasam 24 de ore.
A treia zi varsam totul intr-o olita si fiebem cam 5 minute dupa ce a dat primul clocot. Dovleceii trebuie sa fie patrunsi dar nu moi. Asezam fierbinti in borcane acoperind bine cu zeama. Inchidem borcanele si le lasam infasurate in prosoape pana se racesc. Capacele trebuie sa formeze o forma usor concava pe mijloc. Depositam la loc racoros si nu deschidem borcanelele decat dupa 20 de zile minim.
Se serveste ca muratura.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii