Gogosari si conopida la otet

Portii
20
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Gogosari si conopida la otet

Ingrediente

  • -12 kg gogosari rosii si frumosi
  • -4 kg conopida, mare si frumoasa
  • -1 l otet
  • -2 l apa
  • -3 lg sare
  • -6 lg zahar
  • -foi de dafin
  • -1 lg piper boabe
  • -100 gr boabe mustar
  • -1 radacina telina
  • -1 legatura de hrean

Mod de preparare

Se taie gogosarii in jumatati, se scot semintele si cotoarele, se clatesc si se pun la scurs, apoi se taie in felii cam de 1-2 cm.
Se rup buchetele mici de conopida, se clatesc si se pun la scurs.
Se pune intr-un vas mare otetul, apa, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, boabe de mustar, bucati de telina, bucati de hrean si se fierb pana dau in clocot; se da focul la mic se pe pun bucatile de gogosari, se amesteca cu o lingura de lemn pana cand devin elastice, apoi se scot intr-un vas mare.

Se adauga apoi buchetelele de conopida, se amesteca usor pret de cateva minute si se scot in vasul in care s-au scos gogosarii, se amesteca si se pun in borcane, se preseaza bine sa intre cat mai multa cantitate de legume. La final, se toarna lichidul ramas, se capseaza si se pun borcanele sub paturi pana cand se racesc, apoi se dau la beci sau camara.

Sa aveti pofta, dragilor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta spiralata cu legume...de post
Bucataras.RO

Tarta spiralata cu legume...de post

O reteta foarte delicioasa de post, aspectuoasa, eleganta si la indemana oricui. Savurati:-)

Tarta spiralata cu legume...de post
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola