Ingrediente
● 12 kg gogosari rosii si frumosi |
● 4 kg conopida, mare si frumoasa |
● 1 l otet |
● 2 l apa |
● 3 lg sare |
● 6 lg zahar |
● foi de dafin |
● 1 lg piper boabe |
● 100 gr boabe mustar |
● 1 radacina telina |
● 1 legatura de hrean |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
01h

GĂTIRE
30min

PORȚII
20 portii
Se taie gogosarii in jumatati, se scot semintele si cotoarele, se clatesc si se pun la scurs, apoi se taie in felii cam de 1-2 cm.
Se rup buchetele mici de conopida, se clatesc si se pun la scurs.
Se pune intr-un vas mare otetul, apa, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, boabe de mustar, bucati de telina, bucati de hrean si se fierb pana dau in clocot; se da focul la mic se pe pun bucatile de gogosari, se amesteca cu o lingura de lemn pana cand devin elastice, apoi se scot intr-un vas mare.
Se adauga apoi buchetelele de conopida, se amesteca usor pret de cateva minute si se scot in vasul in care s-au scos gogosarii, se amesteca si se pun in borcane, se preseaza bine sa intre cat mai multa cantitate de legume. La final, se toarna lichidul ramas, se capseaza si se pun borcanele sub paturi pana cand se racesc, apoi se dau la beci sau camara.
Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gogosari si conopida la otet" nu uita sa ii faci un review.Observatii
Reteta este una economica privind borcanele si rezultatul este tare deliciosRecomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany