Gogosari si conopida la otet

Postat pe: 04-10-2017
(0)

Ingrediente

12 kg gogosari rosii si frumosi
4 kg conopida, mare si frumoasa
1 l otet
2 l apa
3 lg sare
6 lg zahar
foi de dafin
1 lg piper boabe
100 gr boabe mustar
1 radacina telina
1 legatura de hrean

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

20 portii

Se taie gogosarii in jumatati, se scot semintele si cotoarele, se clatesc si se pun la scurs, apoi se taie in felii cam de 1-2 cm.
Se rup buchetele mici de conopida, se clatesc si se pun la scurs.
Se pune intr-un vas mare otetul, apa, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, boabe de mustar, bucati de telina, bucati de hrean si se fierb pana dau in clocot; se da focul la mic se pe pun bucatile de gogosari, se amesteca cu o lingura de lemn pana cand devin elastice, apoi se scot intr-un vas mare.

Se adauga apoi buchetelele de conopida, se amesteca usor pret de cateva minute si se scot in vasul in care s-au scos gogosarii, se amesteca si se pun in borcane, se preseaza bine sa intre cat mai multa cantitate de legume. La final, se toarna lichidul ramas, se capseaza si se pun borcanele sub paturi pana cand se racesc, apoi se dau la beci sau camara.

Sa aveti pofta, dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Gogosari si conopida la otet" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Reteta este una economica privind borcanele si rezultatul este tare delicios

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gogosari si conopida la otet