Compot de prune fara fierbere

Portii
20
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Compot de prune fara fierbere

Ingrediente

  • 5 kg prune
  • 1 kg zahar (in functie de cat de dulce doriti)
  • aspirina

Mod de preparare

Se spala prunele si se pun in borcane, cam 50 % din capacitatea borcanului. Eu am facut anul aceasta compot de prune in borcane de 5 kg.

Turnam apa peste prune, sa vedem cam cata apa incape in borcan, apoi turnam apa din borcan intr-o oala pe care o vom pune la fiert si mai adaugam o cana de circa jumatate de litru de apa, pentru un borcan de 5 l, adaugam zaharul si lasam sa clocoteasca cam cinci minute, dupa ce incepe sa fiarba, apoi oprim focul. Adaugam peste prunele din borcan, trei aspirine si turnam siropul peste prune. Inchidem ermetic borcanul si il punem sub paturi sa se racoreasca. Este bine sa il lasam acolo chiar si 2 zile. Cand turnati siropul clocotit peste prune, este bine sa asezati borcanele pe chiuveta, asa borcanele nu se vor sparge de la temperatura inalta.
Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
5
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Miere de papadie
Bucataras.RO

Miere de papadie

"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect...

Miere de papadie
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura