Supa Simpla de Macris

Complexitate
redusa
Supa Simpla de Macris

Ingrediente

  • -225 g frunze de macris, rupte bucati
  • -100 g frunze de salata verde, rupte bucati
  • -225 g cartofi, taiati cubulete
  • -2 legaturi ceapa verde sau 1 ceapa mica uscata, tocate marunt
  • -25 g unt
  • -1,2 l apa
  • -1 lingura faina, optional
  • -1 lingura unt sau 2 linguri ulei, pentru prajit faina, optional
  • -4 linguri smantana pentru servit, optional
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat

Mod de preparare

Caliti ceapa tocata marunt in untul incins pana se inmoaie.
Adaugati cartofii si continuati calirea pana devin sticlosi, apoi puneti frunzele de macris si salata verde si lasati pe foc, amestecand continuu, pana incep sa se inmoaie.

Turnati apa calda si lasati sa fiarba aproximativ 10 min sau pana ce legumele sunt facute.
Separat, optional, caliti faina in untul / uleiul incins, amestecand, doar pana incepe sa se aureasca. Stingeti cu putina apa, lasati pe foc mic pana se ingroasa, apoi turnati in vasul cu supa.

Tot optional, puteti sa treceti supa printr-o sita sau procesor de alimente, apoi repuneti pe foc.
Aduceti la punctual de fierbere si condimentati cu sare si piper, dupa gust.

Serviti cat este calda, adaugand in farfurie smantana, dupa gust, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert madlene cu lamaie si coacaze
Bucataras.RO

Desert madlene cu lamaie si coacaze

M-am indragostit de aceste prajiturici pufoase ce se fac imediat, asa ca o sa mai vedeti si alte variante.

Desert madlene cu lamaie si coacaze
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola