Supa de Gulii

Complexitate
redusa
Supa de Gulii

Ingrediente

  • -3- 4 gulii, taiate bastonase
  • -1- 2 morcovi, rasi
  • -2- 3 fire ceapa verde, taiata rondele
  • -2-3 cartofi, taiati cubulete
  • -2 galbenusuri
  • -200 g smantana
  • -1 lingura faina
  • -1 legatura patrunjel verde, tocat marunt
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -ulei
  • -smantana pentru servit, optional

Mod de preparare

Curatati legumele. Taiati guliile sub forma de bastonase, cartofii in cubulete, iar morcovii treceti-i prin razatoarea cu ochiuri mari.

Caliti bastonasele de gulie in cateva linguri de ulei incins, amestecand mereu, pana ce acestea se inmoaie si incep sa se rumenesca usor.

Adaugati morcovii si caliti inca 2- 3 min, apoi ceapa verde, taiata rondele, amestecand mereu.

Dupa 2 min turnati cca 3 l de apa. Lasati sa fiarba, la foc potrivit aproximativ 10 min, adaugati cubuletele de cartofi si fierbeti in continuare pana ce legumele sunt facute.

Intre timp, amestecati galbenusurile cu smantana si faina. Subtiati cu cateva polonice de supa fierbinte, adaugata pe rand si cate putin, amestecand bine de fiecare data. Turnati in fir subtire in vasul cu supa luat de pe foc si omogenizati bine.

Adaugati verdeata, tocata marunt, acoperiti vasul si lasati 5 min in asteptare, sa se intrepatrunda aromele.

Serviti cald, adaugand in farfurie cate 1 lingurita de smantana, dupa preferinta (optional).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana
Bucataras.RO

Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana

Nu imi place sa coc ardei, dar mancarea cu ardei copti imi place la nebunie! Pentru Reteta de mancare de ardei copti,...

Reteta de mancare de ardei copti, cu smantana
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola