Punem apa la fiert intr-o craticioara, iar intre timp ne ocupam de spanac. Il spalam sub jet de apa si rupem coditele. Ceapa, leurda, usturoiul le spalam si le taiem rondele, respectiv leurda in fasii. Cand apa clocoteste adaugam spanacul,punem craticioara pe foc, iar cand spanacul a scazut in volum adaugam ceapa, usturoiul, leurda si cartofii taiati in cuburi. Acoperim vasul cu capac si lasam sa fiarba la foc mic 20-25 minute. Dam craticioara deoparte si cu un mixer vertical pasiram bine legumele pana obtinem o supa crema fina. Punem craticioara pe foc si asezonam dupa gust cu sare si bulgarasi de savoare. Servim supa fierbinte in castronele/boluri, stropim cu ulei de masline de calitate, fistic taiat grosier sau maruntit fin in robot si pentru ca ne place picant am folosit si fulgi de chili. Sa va fie de folos!!
Daca nu faceti de post supa folositit supa de carne sau stok in loc de apa(aici se putea folosi si o supa de legume)
Se poate adauga smantana la supa, dar asta tot in cazul in care nu tineti post
De cand le-am vazut, mi-au facut cu ochiul, asa ca le-am incercat! Sunt bune si usor de facut, va poftesc sa serviti, ca mai am!
Turtite a la LubitaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii