`Dresala` de Cartofi

Postat pe: 04-03-2015
(0)

Ingrediente

10 cartofi potriviti
3 morcovi
1 ceapa galbena
1 praz (doar partea alba)
1 ardei gras rosu
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
2 tulpini de telina (in lipsa se poate pune 50 grame de telina radacina)
1,5 l zer cald
2 legaturi verdeata (patrunjel, marar)
sare
Optional:
zeama de lamaie
taitei
tarhon

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Legumele se spala, se curata, se toaca si se pun la fiert in ordinea timpului de fierbere, astfel supa va avea un gust "viu" si va fi plina de nutrienti. Un fiert excesiv nu va mai rasplateste cu un asemenea gust si vitalitate.

Intr-o oala (de 4 kg) se pune putina apa si se adauga morcovii, cartofii, ceapa, prazul, ardeiul, albitura, tulpinile de telina tocate si se fierb la foc mic. Dupa ce legumele sunt patrunse se adauga zerul treptat, aducand supa la consistenta dorita. Unii o prefera mai zemoasa, altii mai incarcata.

Cand supa clocoteste puteti adauga ouale batute usor si se vor forma "zdrentele" sau taitei.

Condimentam dupa gust.

La final adaugam verdeata tocata marunt.

Aceasta supita este binevenita in orice anotimp. Se serveste dupa plac (calda, rece) insotita de ceapa, mai ales verde sau ardei iuti proaspeti sau la otet.

Pofta buna!
Aceasta supita este binevenita in orice anotimp. Se serveste dupa plac (calda, rece) insotita de ceapa, mai ales verde sau ardei iuti proaspeti sau la otet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara `Dresala` de Cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei `Dresala` de Cartofi