In trei litri de apa se fierbe ciolanul pana se desprinde carnea de pe os. Daca folosesti ciolan, cand e gata fiarta carnea, se scoate din apa, se indeparteaza oasele si se taie bucati mici. Eu, pentru ca am folosit pulpe si tambi de pui am fiert doar 15 minute carnea in apa cu sare. Carnea am dezosat-o si am taiat-o bucatele mai mici inainte de a o pune la fiert.
Se curata, se spala si se toaca marunt legumele. Se pun la fiert morcovii si 2 din cele 3 cepe. Se tin pe foc aproximativ 10 minute.
Ceapa ramasa ce caleste in ulei (eu am pus de coconut oil), se adauga boiaua si se mai caleste cateva secunde.
Peste morcovii si cele doua cepe se pune ceapa prajita cu boiaua, se adauga carnea cu apa in care a fiert, si se lasa sa dea in clocot. Se drege de sare si piper. In momentul asta se adauga pastele fainoase (lascutele) si varza murata si moarea (sau borsul) si se lasa la fiert 3-4 minute.
In timp ce ciorbita fierbe, se sparge oul, se separa, albusul se bate putin de tot si se toarna in supa care clocoteste iar galbenusul se amesteca cu smantana, se dilueza cu putina zeama din supa si apoi se toarna in oala.
Se ia de pe foc, se toaca patrunjelul proaspat si se adauga la ciorbita.
Se serveste cu ardei iute sau fara.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii