Pentru varianta dreasa:
2 galbenusuri de la ouale gainilor care au scapat de la sacrificare si cotcodacesc fericite in poiata,
o ulcica cu smantana proaspat adunata de la oalele cu lapte parcate in beciul racoros,
aceiasi verdeata adunata din gradina - musai bio – numai ca de data asta inlocuim leusteanul cu marar.
Ciorba de potroace – o reteta traditionala romaneasca, deasa si acra numai buna de trezit mintile adormite de aburii si oboseala unei petreceri care s-a intins pana in zori.
Aceasta ciorba este nelipsita dupa cumetrii sau nunti - udate din belsug cu rachie si tulburel si contribuie la succesul unei petreceri reusite.
Acuma, ca tot am adunat toate cele trebuitoare ne pornim la lucru:
Curatam maruntaiele de pasare, le oparim si le punem la fiert in apa cu putina sare.
Curatam spuma si stergem peretii oalei cu un servet curat umezit cu apa rece.
Cat fierb maruntaiele, curatam ceapa si o tocam cubulete.
Radacinile le spalam, le curatam apoi le tocam cum altfel decat cubulete.
Dupa ce maruntaiele au fiert pe jumatate adaugam zarzavatul.
Lasam sa clocoteasca impreuna, voios, pret de jumatate de ceas, apoi adaugam orezul ales, spalat si oparit. Cand orezul e fiert, adaugam rosiile curatate de coaja si taiate maruntel, pasta de tomate si untura – ca sa aiba ciorba stelute si fiertura sa fie ademenitoare.
Dupa alte cateva clocote saram dupa gust apoi acrim cu generozitate.
Punem leusteanul ales, bine spalat si tocat marunt si stingem focul.
Lasam oala acoperita cu capac - sa se potoleasca fiertura.
Cand punem blidul pe masa, presaram cu patrunjel verde tocat.
Daca ne place ciorba dreasa – “á la grec” – cum zic cunoscatorii - trebuie sa procedem asa:
Amestecam galbenusurile cu smantana.
Tragem oala de pe foc.
Subtiem amestecul de galbenusuri cu putina ciorba apoi turnam totul in oala.
Acoperim cu capac si lasam fierbinteala fierturii sa rezolve ultimele amanunte.
De asta data, cand punem ciorba pe masa, presaram cu marar.
Acuma ... alegeti fiecare ce blid va place si daca distractia a fost maxima, nu pot decta sa va urez: " Pofta buna!!! "
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAstazi vom prepara un milkshake super simplu, rapid si foarte racoritor: Milkshake din zmeura si banana, ideal pentru micul...
Milkshake cu zmeura si bananaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii