Ingrediente
● 1 ceapa mare |
● 2 morcovi |
● 2 cartofi |
● cateva buchetele de conopida |
● 2 pumni mici de orez |
● 3 linguri de ulei |
● bors magic cu verdeturi (pentru acreala) de la Delikat |
● putina sare sau delikat |
● frunze de patrunjel si marar verde (optional) |
● Perisoare: |
● 200 gr carne tocata de porc (sau amestec cu vita) |
● 3 linguri gris |
● 2 galbenusuri |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
10min

GĂTIRE
01h

PORȚII
10 portii
Intr-o oala de 5 litri, se calesc ceapa si morcovii taiati cubulete cu putina sare, apoi adaugi conopida rupta in buchetele mici si 4-5 litri apa, iar cand da in clocot, pui si cartofii taiati in cubulete.
Intre timp, pregatesti perisoarele amestecand carnea tocata cu grisul si galbenusurile si formezi perisoarele. Le pui asezate pe o farfurie pana cand le bagi la fiert. Cand legumele s-au fiert pe jumatate, pui perisoarele si orezul si le lasi la fiert circa 8-10 minute. Spre sfarsit, condimentezi cu delikat si bors magic cu verdeturi. Iei oala de pe foc si adaugi verdeturile (patrunjel si marar verde). Este o supa usoara si plina de legume, sanatate in farfurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Supa de perisoare cu conopida" nu uita sa ii faci un review.Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany