Se pune la fiert apa, cu putina sare, intr-o oala de 3 litri. Cand apa da in clocot, se adauga morcovul taiat rondele, ceapa si ardeiul. Se lasa sa fiarba si cand este aproape gata, se scot ardeiul si ceapa si se lasa in supa doar morcovul. Apoi se prepara galustele.
Galustele:
Se separa ouale si, la inceput, batem albusurile spuma cu un praf de sare, intr-un castronel. Cand se fac spuma, adaugam galbenusurile si amestecam bine. Apoi adaugam grisul in ploaie. Aici trebuie avut grija si testat. Daca v-as da o cantitate anume de gris, v-ar putea iesi niste galuste prea moi sau prea tari. Asa ca, adaugati grisul in ploaie si amestecati pana obtineti o pasta consistenta.
Cum testati galusca: luati din compozitie cu lingurita si puneti in supa. Daca galusca se destrama, atunci mai puneti gris in compozitia din castron. Daca v-au iesit prea tari, le dregeti cu un pic de ulei.
Din momentul in care am pus galustele, se da focul la mic, se adauga o ceasca de apa rece, se pune capacul si se mai lasa sa fiarba cam 10-15 minute.
Dupa ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.
Timp: 50min;
Portii: 10
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/supa-cu-galuste.html
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill! ...
Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii