Supa crema de rosii cu galuste

Portii
8
Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de rosii cu galuste

Ingrediente

  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 telina micuta
  • 1 pastarnac
  • 1-1,5 kg rosii dulci, bine coapte sau 2 cutii cuburi de rosii
  • 2 oua
  • 6 linguri cu gris
  • patrunjel verde
  • 3 linguri ulei
  • sare,piper
  • o mana de fidea, optional

Mod de preparare

Spalam si curatam legumele, apoi le taiem bucati. Rosiile, daca sunt proaspete, se oparesc, se decojesc si se maruntesc.
Legumele, cu exceptia rosiilor, se pun la fiert intr-o oala de 4 l cu apa si 2 linguri cu ulei.
Cand sunt aproape fierte, adaugam si rosiile si mai lasam pe foc pret de cateva clocote, apoi le scoatem intr-o strecuratoare.
In timp ce fierb legumele, nu stam degeaba. Batem ouale, adaugam grisul in ploaie si-l incorporam bine, compozitia trebuie sa se desprinda de farfurie cand amestecam. Punem si o lingura cu ulei, putina sare, amestecam energic si lasam deoparte 20-30 minute. In functie de marimea oualelor, cantitatea de gris poate varia:plus sau minus o lingura.
Legumele usor racorite le zdrobim in blender pana obtinem un piure, pe care-l adaugam in zeama ramasa.
Aducem la punctul de fierbere si cu ajutorul unei lingurite umezite in supa clocotinda, formam galustile si le adaugam in zeama. Deasupra fiecareia punem cate o lingura cu apa rece.
Spre final, cand galustile sunt fierte, daca dorim adaugam si o mana de fidea, potrivim de sare si presaram patrunjelul verde tocat.
Este reteta bunicii mele si nu ma abat de la ea niciodata. Si totusi gustul...difera. Poate ca ea folosea legume netratate, curate, ingrijite de bunicul cat era ziua de lunga in minunatia de gradina pe care o aveau. Oricum, cea preparata de mamaia mea avea cel mai bun gust din lume, pe care din pacate nu o sa-l mai intalnesc niciodata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pui umplut cu cartofi noi
Bucataras.RO

Pui umplut cu cartofi noi

Am vrut sa asez de fapt cartofii pe langa pui, dar fiind vasul mic mi-a venit ideea sa ii introduc in interiorul puiului....

Pui umplut cu cartofi noi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola