Supa crema de legume

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de legume

Ingrediente

  • 5 cartofi medii
  • 5 morcovi
  • 3 cepe
  • 2 ardei grasi
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cub de knorr de legume
  • 3 l de apa
  • Pentru crutoane:
  • paine toast feliata
  • ulei
  • praf de usturoi
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Punem intr-o oala 3 l de apa, 1 varf lingurita de sare si cubuletul de knorr si o punem la fiert. Curatam legumele si le spalam bine. Eu am decojit ardeiul gras de coaja. Taiem cartofii in jumatati, iar restul legumelor le taiem in bucati potrivite. Le adaugam in oala atunci cand apa clocoteste. Le lasam la fiert aproximativ 40 de minute. Le verificam cu o furculita. Intre timp, pregatim crutoanele. Taiem feliile de paine in cubulete, dupa ce am inlaturat coaja. Incingem o tigaie pe care am uns-o cu putin ulei. Punem crutoanele in tigaie, iar apoi presaram peste ele sare, piper si praf de usturoi. Le intoarcem cu o furculita.
Scoatem legumele din apa in care au fiert. Punem jumatate din legume in blender. Le mixam bine pana se transforma intr-o pasta. Adaugam 2 cani din apa in care au fiert si mixam. Adaugam partea a doua de legume si le mixam pana se transforma intr-o pasta. Adaugam una sau doua cani de apa. Adaugam sare si piper dupa gust. Delicioasa!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si alune
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si alune

Un desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!

Desert briose cu ciocolata si alune
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola