Ciorba de stevie cu omleta

Portii
10
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de stevie cu omleta

Ingrediente

  • sare
  • circa 600 g stevie curatata
  • 3 fire ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 ml bors(depinde cat de acra doriti)
  • 250 ml suc de rosii(facut in casa....un suc concentrat si dulce.....tare bun!)
  • 2-3 fire leustean
  • piper
  • Pentru omleta
  • 6 oua
  • sare
  • piper macinat
  • 3-4 fire patrunjel verde
  • ulei

Mod de preparare

Curatam stevia indepartand nervura principala a acesteia si apoi o spalam frunza cu frunza.
Curatam si spalam legumele.
Morcovul,pastarnacul si telina le taiem cubulete mici si le punem la fiert intr-o oala cu apa(circa 3 l) in care am pus un strop de sare.
Lasam sa fiarba circa 10 min dupa care adaugam ardeiul, taiat si el cubulete.
Lasam inca 10 min la fiert si adaugam ceapa si stevia taiate marunt .Completam cu apa daca aceasta a scazut.
Se lasa la fiert pana ce toate legumele sunt bine fierte apoi se adauga sucul de rosii.
Fierbem borsul separat si il adaugam si pe el odata cu sucul de rosii.
Adaugam si leusteanul taiat marunt ,potrivim dupa gust de sare si piper si lasam ciorba sa dea in cateva clocote apoi targem de pe foc.
Facem o omleta, batem ouale cu sare si adaugam patrunjel verde taiat marunt.Condimentam cu piper.Amestecam.
Incingem o tigaie in care am pus putin ulei si punem amestecul de oua la prajit.Cand omleta este gata o scoatem cu ajutorul unei spatule pe un tocator si o taiem felii.
Adaugam omleta in ciorba , amestecam usor,lasam ciorba sa se racoreasca un pic dupa care poftiti la masa! Pofta buna!
Mie imi place calda dar poate fi servita si rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie