Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Portii
8
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Ciorba de pui (cu taietei de casa)

Ingrediente

  • 2 cepe mici
  • un morcov
  • un pastarnac
  • dovlecel
  • doi cartofi potriviti
  • o bucata de telina
  • ardei gras verde/galben/rosu
  • taietei de casa (din doua oua si faina cat cuprinde)
  • 300 ml suc de rosii
  • sare dupa gust
  • 700 ml bors de casa (umplut cu tarate)
  • verdeturi proaspete: leustean, patrunjel
  • tacamuri de pui

Mod de preparare

Carnea se spala foarte bine in apa rece si se pune la fiert, adunand spuma formata ori de cate ori este necesar.
Intre timp se curata legumele, se spala si se toaca marunt. Se adauga peste carne si se fierb impreuna pana ce acestea din urma sunt suficient patrunse.
Se sareaza dupa gust, se acreste cu bors si se coloreaza cu suc de rosii,
Cand da in clocot, se adauga taieteii.
Se continua fierberea inca 5 minute aproximativ. Dupa ce se ia ciorba de pe foc, se presara verdeturile (patrunjel, leustean)

Pentru taietei se procedeaza astfel: se amesteca ouale cu faina, framantandu-se un aluat moale, elastic. Aluatul obtinut se intinde, pe o suprafata bine infainata (pe o hartie de copt), intr-o foaie subtire, uniforma. Se lasa sa se usuce, se ruleaza si se taie in fasii subtiri. Se rasfira taieteii si se cern pentru a elimina surplusul de faina.

Se serveste calda. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tarta cu pere posate in vin rosu
Bucataras.RO

Tarta cu pere posate in vin rosu

 O bunătate este această  tartă.Imi plac foarte mult perele,iar cele poşate în vin roşu sunt delicioase,...

Tarta cu pere posate in vin rosu
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola