Unele gusturi din trecut îți rămân în memorie pentru totdeauna... așa și gustul "ait" sau usturoiat al ciorbei pe care o gatea bunica în copilăria mea. Acum e în etate , are aproape 90 de ani și nu mai ține minte rețeta originală, însă eu nu am uitat-o și am încercat s-o reproduc.
Pentru început, curatam legumele, tăiem carnea cubulete și o punem la fiert în apă cu puțină sare , foile de dafin, ceapa , cca. 40 de minute.
Legumele le dăm pe razatoare, usturoiul îl pisam, verdeturile le tocam mărunt.
Le adăugăm peste carne, cu excepția usturoiului, al condimentelor și al ierburilor. Le fierbem 20 de minute.
Facem un sos gros ( rantas) cu untura, făina, lapte, kefir, ierburi, usturoi, condimente, sare, piper, iar după ce fierbe puțin, îl adăugăm în ciorbă, mai dăm 2, 3 clocote, punem la final orezul și puțin tarhon în oțet.
O servim cu ceapă verde, smantana, ardei iuți, într-o farfurie comestibila pe care am copt-o anterior și a cărei rețetă am mai postat-o pe același site.
Poftă bună!
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii