Nectar din paducel (gherghin) galben

Portii
6
Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Nectar din paducel (gherghin) galben

Ingrediente

  • cca 750 g bobite de paducel galben
  • 400 g zahar
  • 2 portocale mari
  • 2-3 stelute de anason
  • apa

Mod de preparare

Bobitele e paducel se curata pe cat posibil de toate coditele, apoi se spala in mai multe ape reci, se strecoara si se pun intr-o craticioara. Se acopera cu apa de 3 degete, apoi se lasa sa fiarba bine, cca 30 minute, de la primul clocot.
Se dau la blender, apoi se strecoara de 2-3 ori printr-o sita foarte deasa, diluand pasta cand si cand cu cate un pic de apa, pana reusim sa strangem cat mai multa pasta si sa indepartam samburei micuti.
Pasta obtinuta se pune la fiert din nou cu zaharul, sucul de la cele 2 portocale si cca. 300 ml apa si stelutele de anason pe care dupa ce oprim focul le scoatem din nectar. Se fierbe cca. 30 de minute de la primul clocot, la foc domol, amestecand continuu sa nu dea pe foc. Se toarna in sticle curate si uscate, apoi se etanseizeaza. Se pun sticlele intr- o craticioara si se acopera cu un prosop gros, lasand de seara pana a 2 a zi sa se raceasca in voie.
Paducelul galben este un arbust mai greu de gasit printre ceilalti arbusti, dar eu am fost norocoasa sa il gasesc si sa astept sa se coaca fructele bine. Se coc bobitele(se maresc si capata culoarea galben intens cand sunt coapte)un pic mai tarziu ca paducelul rosu si mie imi pare ca sunt si un pic mai dulci la gust si samburele un pic mai mic ca cele rosii. Odata culese cu greu m-am hotarat ce sa prepar cu ele. Dupa acest delicios nectar o sa merg sa mai culeg pentru o pasta pentru indulcit ceaiul la iarna, pentru decorul prajiturilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Ciupercute umplute cu spanac si orez
3
Aperitive

Ciupercute umplute cu spanac si orez

Ciupercute umplute cu spanac si orez
Ceafa de porc la cuptor
4
Parteneri
Desert tarta cu capsuni
Bucataras.RO

Desert tarta cu capsuni

Abia asteptam sa apara capsunile noastre dulci si aromate, ca sa pregatesc o minunata tarta! Cum incepe sezonul fructelor...

Desert tarta cu capsuni
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola