Sirop de trandafiri

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Sirop de trandafiri

Ingrediente

  • -400 gr. petale de trandafiri de dulceata;
  • -2 lamai potrivit de mari;
  • -2 kg. zahar;
  • -3 litri apa.

Mod de preparare

Se culeg petalele de la trandafiri, se clatesc sub jet de apa rece intr-un strecator si se lasa la scurs.

Intr-un vas se pun petalele de trandafiri, apa si se fierb circa 30 minute, dupa care se opreste focul,se pune un capac pe vas si se lasa cel putin 12 ore sa se infuzeze.

Se scot petalele,se scurg bine de lichid si se arunca.Lichidul ramas se masoara si se pune in alt vas,sa fie cu gura cat mai larga sa poata sa se evapore usor la fiert.Se adauga zahar,lamaile felii.Lichidul va fi mai mult de 2 litri dar nu este problema,se fierbe pana scade sa ramana cam 2 litri sirop.

Cand siropul este gata se scot feliile de lamaii,se arunca si se pune siropul pune in sticle sterilizate bine.Sticlele se pun pe chiuveta sa nu crape de la diferenta de temperatura,se infileteaza si se pun sub paturi,se lasa sub paturi pana la racire completa.

Acest sirop este unul special,se foloseste ca topping la inghetate,se serveste cu apa plata sau minerala si este bun la copii mici care fac afte de la suzeta sau biberon.

Pentru cei care stau la casa isi pot steriliza borcanele si sticlele,spalandu-le si lasandu-le cu gura in jos pe un prosop la soare,soarele puternic sterilizeaza usor si fara grija ca ar putea sa crape borcanele sau sticlele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob umplut

Drob umplut

Drob umplut
Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta

Ciorba de stevie cu omleta
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
2
Dulciuri

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
Pulpa de miel la cuptor
4
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan
Bucataras.RO

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan

Un preparat senzational, care-ti permite o mare libertate de miscare in ceea ce priveste mancarea ramasa cu o zi inainte....

Ce poti pregati daca ai ramas cu pui de la ultima friptura? Tacos cu pui, cous cous si parmezan
Drob de miel, reteta video
Culinar.RO

Drob de miel, reteta video

Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...

Drob de miel, reteta video
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj