Sirop de trandafiri

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Sirop de trandafiri

Ingrediente

  • -400 gr. petale de trandafiri de dulceata;
  • -2 lamai potrivit de mari;
  • -2 kg. zahar;
  • -3 litri apa.

Mod de preparare

Se culeg petalele de la trandafiri, se clatesc sub jet de apa rece intr-un strecator si se lasa la scurs.

Intr-un vas se pun petalele de trandafiri, apa si se fierb circa 30 minute, dupa care se opreste focul,se pune un capac pe vas si se lasa cel putin 12 ore sa se infuzeze.

Se scot petalele,se scurg bine de lichid si se arunca.Lichidul ramas se masoara si se pune in alt vas,sa fie cu gura cat mai larga sa poata sa se evapore usor la fiert.Se adauga zahar,lamaile felii.Lichidul va fi mai mult de 2 litri dar nu este problema,se fierbe pana scade sa ramana cam 2 litri sirop.

Cand siropul este gata se scot feliile de lamaii,se arunca si se pune siropul pune in sticle sterilizate bine.Sticlele se pun pe chiuveta sa nu crape de la diferenta de temperatura,se infileteaza si se pun sub paturi,se lasa sub paturi pana la racire completa.

Acest sirop este unul special,se foloseste ca topping la inghetate,se serveste cu apa plata sau minerala si este bun la copii mici care fac afte de la suzeta sau biberon.

Pentru cei care stau la casa isi pot steriliza borcanele si sticlele,spalandu-le si lasandu-le cu gura in jos pe un prosop la soare,soarele puternic sterilizeaza usor si fara grija ca ar putea sa crape borcanele sau sticlele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Chisca umpluta cu crupe albe
3
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Sos bolognese pentru paste la Multicooker Crock-Pot Express
Bucataras.RO

Sos bolognese pentru paste la Multicooker Crock-Pot Express

In mod normal sosul bolognese se fierbe cateva ore la foc mic, trebuie sa amesteci in el sa nu se prinda de oala...dar la...

Sos bolognese pentru paste la Multicooker Crock-Pot Express
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Turta dulce decorata cu royal icing
Gustos.RO

Turta dulce decorata cu royal icing

Se da drumul la cuptor.

Turta dulce decorata cu royal icing