Sirop de trandafiri

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Sirop de trandafiri

Ingrediente

  • -400 gr. petale de trandafiri de dulceata;
  • -2 lamai potrivit de mari;
  • -2 kg. zahar;
  • -3 litri apa.

Mod de preparare

Se culeg petalele de la trandafiri, se clatesc sub jet de apa rece intr-un strecator si se lasa la scurs.

Intr-un vas se pun petalele de trandafiri, apa si se fierb circa 30 minute, dupa care se opreste focul,se pune un capac pe vas si se lasa cel putin 12 ore sa se infuzeze.

Se scot petalele,se scurg bine de lichid si se arunca.Lichidul ramas se masoara si se pune in alt vas,sa fie cu gura cat mai larga sa poata sa se evapore usor la fiert.Se adauga zahar,lamaile felii.Lichidul va fi mai mult de 2 litri dar nu este problema,se fierbe pana scade sa ramana cam 2 litri sirop.

Cand siropul este gata se scot feliile de lamaii,se arunca si se pune siropul pune in sticle sterilizate bine.Sticlele se pun pe chiuveta sa nu crape de la diferenta de temperatura,se infileteaza si se pun sub paturi,se lasa sub paturi pana la racire completa.

Acest sirop este unul special,se foloseste ca topping la inghetate,se serveste cu apa plata sau minerala si este bun la copii mici care fac afte de la suzeta sau biberon.

Pentru cei care stau la casa isi pot steriliza borcanele si sticlele,spalandu-le si lasandu-le cu gura in jos pe un prosop la soare,soarele puternic sterilizeaza usor si fara grija ca ar putea sa crape borcanele sau sticlele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola