Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le taiem cubuletete, acoperindu-le cu cate un strat de zahar pentru a nu oxida (sau un pic de suc de lamaie).
Curatam si marul si la fel il taiem, apoi adaugam apa, anasonul si scortisoara si fierbem 20-30 minute, apoi oprim focul si scurgem fructele fierte de sirop. Le punem intr-o cana inalta de plastic, le acoperim cu sirop si le dam bine la blender pana devin o pasta cremoasa. Adaugam si restul de sirop si punem din nou la fiert inca 10-15 minute. Se toarna fierbinte in sticle si strang dopurile bine. Se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie. Se serveste diluat cu apa minerala si are un gust divin!!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii