Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le taiem cubuletete, acoperindu-le cu cate un strat de zahar pentru a nu oxida (sau un pic de suc de lamaie).
Curatam si marul si la fel il taiem, apoi adaugam apa, anasonul si scortisoara si fierbem 20-30 minute, apoi oprim focul si scurgem fructele fierte de sirop. Le punem intr-o cana inalta de plastic, le acoperim cu sirop si le dam bine la blender pana devin o pasta cremoasa. Adaugam si restul de sirop si punem din nou la fiert inca 10-15 minute. Se toarna fierbinte in sticle si strang dopurile bine. Se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie. Se serveste diluat cu apa minerala si are un gust divin!!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii