Salata de Ton pe Biscuiti de Secara Spelta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de Ton pe Biscuiti de Secara Spelta

Ingrediente

  • Cantitati pentru 8 biscuiti
  • 1 conserva de ton (160 gr)
  • 1/2 ceapa
  • 2 linguri porumb boabe
  • 1 limeta
  • 1 lingura ulei de masline
  • 5 masline
  • 8 frunze de salata
  • 8 felii de castravete
  • 1 rosie
  • 1 ou fiert tare
  • boabe de caviar
  • sare
  • piper
  • 8 biscuiti de secara (spelta)

Mod de preparare

Se scurge uleiul de pe bucatile de ton, se sareaza si pipereaza si se bate pana la emulsie cu ulei de masline si zeama unei limete.

Se scoate partea radacinoasa a jumatatii de ceapa si se taie pestisor fin (indepartand partea care tine frunzele cepei impreuna obtinem fasii separate fara a mai trebui sa le rasfiram cu mana fir cu fir).

Se taie rondele maslinele si li se scot samburii. Se recomanda maslinele cu samburi deoarece gustul le este net superior celor desamburiti si taiati, tinuti in saramura unde isi pierd mare parte din savoare.

Se amesteca ceapa in emulsie si se lasa 20 de minute la macerat. Dupa trecerea acestui timp se adauga porumbul, maslinele si se amesteca. La urma de tot se adauga tonul si cu mare grija sa nu desfacem excesiv bucatile fragede de peste, mai amestecam o data.

Se aseaza biscuitii peste care frunza de salata pe care o umplem cu salata de ton. Feliem subtire rosia, oul si castravetele si le asezam pe biscuit. Ornam cu boabe de caviar si ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Tort Anamaria
Bucataras.RO

Tort Anamaria

Un tort deosebit cu o aroma fenomenala care iti incanta papilele gustative.

Tort Anamaria
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola