Ingrediente
● 200-300 gr malai |
● 100 gr unt |
● 100-150 gr mozzarella (sal alta branza care se topeste) sare |
● 1 ceapa mijlocie |
● 6-7 ciuperci mai maricele |
● marar dupa gust |
● sare si piper dupa gust |
● 2-3 catei de usturoi bine pisati |
● putin ulei pentru ciuperci |
● 100-150 ml vin alb |
● pesmet sau Panko |
● cascaval pentru servit (optional) |
● smantana sau iaurt pentru servit (optional) |
Mod de preparare
Se curata si se spala ciupercile si ceapa dupa care se toaca ceapa iar ciupercile se feliaza. In putin ulei, intr-o tigaie se pune ulei (masline, cocos, palmier, sau de care doriti) si se caleste ceapa tocata dupa care se adauga peste ea, ciupercile.
Se calesc pret de cateva minute, se adauga sare si piper si vinul dupa care se lasa la fiert pana scade tot lichidul. La sfarsit se adauga usturoiul pisat si se ia de pe foc.
In timp cat pregatim ciupercile punem la foc un vas cu apa si sare in care vom pregati mamaliga. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam in ploaie malaiul, batand cu telul mereu sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa obtinem o mamaliga groasa. Lasam la fiert si cand este gata adaugam in mamaliga untul feliat, amestecam bine pentru lichefierea lui dupa care adaugam cascavalul ras si amestecam din nou. Dregem de sare daca este cazul.
Dupa omogenizare, trebuie sa avem o mamaliga putin mai vartoasa pentru a se putea modela mai tarziu.
Se lasa la racit si din cand in cand mai invartim in ea cu o lingura de lemn pentru a sperge pojghita care se formeaza.
Cand este rece se ia cu lingura putina mamaliga, se aseaza in palma stanga si cu degetul aratator de la mana dreapta facem o adancitura in care vom pune putin din ciupercile pregatite din timp. Peste ele vom adauga inca un strat de mamaliga si vom forma bile.
Daca mamaliga este moale nu se va putea lucra cu ea (eu am facut-o ceva mai moale si placintelele s-au latit in cuptor prea mult). La modelarea bilelor se va avea in vedere umezirea palmilor cu apa, in caz contrar se vor lipi de mana.
Pe o farfurie se pune pesmet si fiecare bila formata se va tavali prin pesmet dupa care se pune pe o tava captusita cu hartie de copt.
Daca doriti varianta originala atunci bilele de malai se pot da prin ou batut, prin pesmet iar ou batut si inca odata prin pesmet dupa care se vor praji in mult ulei, la foc iute, exact atata cat sa aureasca pesmetul dar sa nu dea timp mamaligii sa se inmoaie prea tare.
Daca folositi varianta cuptorului, atunci bilutele se vor pune sub gratar (broil) pentru a prinde repede crusta aurie.
Se servesc calde cu branza presarata deasupra si smantana sau iaurt si se decoreaza cu patrunjel tocat
Noi am servit cu iaurt de casa (am incercat si aici sa mai tai putin din ingrdientele calorice).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placintele de Malai cu Ciuperci si Cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Se calesc pret de cateva minute, se adauga sare si piper si vinul dupa care se lasa la fiert pana scade tot lichidul. La sfarsit se adauga usturoiul pisat si se ia de pe foc.
In timp cat pregatim ciupercile punem la foc un vas cu apa si sare in care vom pregati mamaliga. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam in ploaie malaiul, batand cu telul mereu sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa obtinem o mamaliga groasa. Lasam la fiert si cand este gata adaugam in mamaliga untul feliat, amestecam bine pentru lichefierea lui dupa care adaugam cascavalul ras si amestecam din nou. Dregem de sare daca este cazul.
Dupa omogenizare, trebuie sa avem o mamaliga putin mai vartoasa pentru a se putea modela mai tarziu.
Se lasa la racit si din cand in cand mai invartim in ea cu o lingura de lemn pentru a sperge pojghita care se formeaza.
Cand este rece se ia cu lingura putina mamaliga, se aseaza in palma stanga si cu degetul aratator de la mana dreapta facem o adancitura in care vom pune putin din ciupercile pregatite din timp. Peste ele vom adauga inca un strat de mamaliga si vom forma bile.
Daca mamaliga este moale nu se va putea lucra cu ea (eu am facut-o ceva mai moale si placintelele s-au latit in cuptor prea mult). La modelarea bilelor se va avea in vedere umezirea palmilor cu apa, in caz contrar se vor lipi de mana.
Pe o farfurie se pune pesmet si fiecare bila formata se va tavali prin pesmet dupa care se pune pe o tava captusita cu hartie de copt.
Daca doriti varianta originala atunci bilele de malai se pot da prin ou batut, prin pesmet iar ou batut si inca odata prin pesmet dupa care se vor praji in mult ulei, la foc iute, exact atata cat sa aureasca pesmetul dar sa nu dea timp mamaligii sa se inmoaie prea tare.
Daca folositi varianta cuptorului, atunci bilutele se vor pune sub gratar (broil) pentru a prinde repede crusta aurie.
Se servesc calde cu branza presarata deasupra si smantana sau iaurt si se decoreaza cu patrunjel tocat
Noi am servit cu iaurt de casa (am incercat si aici sa mai tai putin din ingrdientele calorice).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placintele de Malai cu Ciuperci si Cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany