Pate de Ciuperci si Alune de Padure

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pate de Ciuperci si Alune de Padure

Ingrediente

  • 300 gr de ciuperci Champignon
  • 50 gr alune de padure curatate de coaja
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 50 gr unt moale
  • daca e nevoie putin lapte sau smintina proaspata nefermentata (din cea care se bate pentru frisca) maghiran

Mod de preparare

- curatati ciupercile si le taiati felii sau bucati
- tocati ceapa
- puneti intr-o tigaie cu putin ulei ceapa sa se inmoaie, cu putina sare si cu ciupercile, lasati pe foc mic cu capac la inceput si apoi fara pina cind se evapora tot lichidul si deci ciupercile si ceapa sunt gata

- lasati putin la racit si apoi mixati totul in robot: alunele + ciupercile cu ceapa pina cind obtineti o crema

- adaugati untul si mai mixati putin ca sa il incorporati bine, daca este nevoie ca sa iasa pateul mai moale adaugati putin lapte gras (intergral) sau smintina proaspata nefermentata cu o lingura in timp ce mixati

- adaugati maghirn dupa gust si sare, piper daca va place si amestecati bine apoi rasturnati totul intr-un castron, ornati (eventual cu citeva alune pe care le-ati tinut deoparte si chiar si citeva felii de ciuperca (eu n. am pastrat din pacate) sau cum va place si puneti castronul la rece macar pentru 30 minute inainte sa il serviti
Serviti pe felii de piine de preferat prajita sau pe biscuiti sarati ca aperitiv sau cu cartofi copti (doar cu sare. Maghiran si putina boia dulce ca sa se potriveasca cu aroma pateului) cum am facut eu pentru un fel principal lactovegetarian..

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie