Spalati bine sfecla si puneti-o la fiert in apa usor sarata sau coaceti-o in cuptor, pana cand se poate patrunde usor cu dintii unei furculite. Curatati-o si taiati-o felii potrivite, recuperand zeama pe care o lasa.
Fierbeti ouale 15 min, in apa sarata si curatati-le de coaja.
Fierbeti solutia impreuna cu toate ingredientele enumerate, mai putin otetul, si lasati sa clocoteasca cateva minute. Spre sfarsit adaugati si otetul si dati cateva clocote. Puneti intr-un borcan sterilizat, ouale curatate printre feliile de sfecla si turnati solutia fierbinte. Capsati.
Lasati sa se raceasca, apoi dati la frigider pentru 1-2 zile. Cu cat stau mai mult in solutie, cu atat se vor colora mai intens.
Serviti-le pe un platou impreuna cu alte aperitive sau doar singure.
Au gustul oualor, dar sunt picante si cu o usoara aroma imprumutata de la sfecla. Au o textura mai tare decat al oualor fierte normal si se comporta foarte bine la feliere fara sa se sfarme.
Se consuma cu multa placere si iti dai seama ca sunt murate deoarece au imprumutat si putina acreala de la otetul de mere, dar foarte moderat.
Merita incercate!
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaAceste pulpe merg perfect gatite pe gratar, in aer liber, dar la fel de bine pot fi gatite si acasa, la tigaia grill! ...
Pulpe superioare si garnitura de cartofi cu ceapa verde si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii