Oua de Prepelita, Fierte

Complexitate
redusa
Oua de Prepelita, Fierte

Ingrediente

  • -oua de prepelita
  • -sare
  • -sare cu aroma de telina sau de mare, pentru servit

Mod de preparare

Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine.
Puneti-le intr-un vas si turnati apa rece cat sa le acopere bine. Adaugati sare.

Lasati la foc pana ce apa incepe sa fiarba si din acel moment socotiti 30 secunde, ca sa aveti oua moi si 5 minute, ca sa fie tari.
Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare.

Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare de telina sau de mare.
Folositi numai oua proaspete!
Nu puneti la fiert ouale imediat ce le scoateti din frigider; coaja o sa crapa cu siguranta.
3 oua de prepelita este echivalentul unui ou de gaina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
4
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale
Bucataras.RO

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale

Parfait-Perfect! Asa il numesc. Ar fi util un aparat de facut inghetata, pentru cele mai bune rezultate. Se poate prepara cu...

Parfait de mure, pe pat de biscuiti cu migdale
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola