Clatite cu Somon Afumat

Complexitate
redusa
Clatite cu Somon Afumat

Ingrediente

  • 4 clatite
  • 1/2 pachet de cream cheese (4 oz-115 gr)
  • usturoi praf (se poate si proaspat) dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 fire de ceapa verde (se foloseste partea verde mai mult- ptr culoare)
  • 4 feliute de somon afumat
  • cateva picaturi de lamaie

Mod de preparare

Daca nu aveti clatitele gata pregatite atunci la puteti face dupa reteta care va place, cu conditia sa nu fie dulci sau aromate. Ele trebuie sa fie mai sarate sau chiar cu putin marar in ele. Branza crema se inmoaie exact atat cat sa se poate omogeniza bine cu usturoiul, sarea, piperul.

Se pune pe blatul de lucru o bucata de folie alimentara (plastic, aluminiu, hartie de copt etc) pe ea se aseaza o clatita care se unge cu o parte din crema de branza. Peste crema se presara ceapa verde tocata marunt de tot (partea alba a cepei se poate folosi la alte preparate) si deasupra se aseaza o felie de somon afumat, se stropeste foarte, foarte usor cu putin suc de lamaie.

Se ruleaza bine apoi se ruleaza in folia pe care este asezata clatita si se pune intr-o punga de plastic. Se procedeaza la fel cu toate clatitele dupa care se pun la frigider cateva ore, pana branza se incheaga si se pot felia. Se servesc feliute de 2 cm grosime, taiate oblic, cu o scobitoare infipte si asezate pe feliute de lamaie.

Eu pentru ca nu am avut prea multe clatite si nici lamai la dispozitie, am ales ca dupa taiere sa le pun pe post de bordura la platoul cu oua umplute.

Realitatea este ca se pot servi dupa dorinta fiecaruia. Uneori, cand am timp mai mult fac si un sos simplu si foarte lichid, de marar, si asez feliutele de clatite peste sosul asta si le pun pe farfurioare micute (finger food plate) sau in linguri chinezesti.
Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie