Clafoutis de Clatite Spumante, in Sodou de Lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Clafoutis de Clatite Spumante, in Sodou de Lamaie

Ingrediente

  • Clatite spumante:
  • 6 linguri faina de patiserie cu seminte
  • 3 oua - albusurile separate de galbenusuri
  • unt - cat o nuca mare
  • lapte
  • un praf de sare
  • piper
  • Umplutura:
  • piure de spanac (orice altceva)
  • Sodou:
  • 200 gr smantana
  • 200 gr smantana de frisca
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • zeama a doua lamai
  • coaja rasa a unei lamai
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita sare
  • 400 ml apa (sau lapte)
  • Piper

Mod de preparare

Clatite: 6 linguri cu faina de patiserie cu seminte, 3 oua, unt cat o nuca mai mare, lapte cat cuprinde.

Robotiti faina cu cele 3 galbenusuri si untul pana obtineti o masa nisipoasa. Incepeti sa adaugati laptele pana la consistenta unei smantani groase si puneti acest aluat la cald o jumatate de ora. In acest timp se dezvolta glutenul si agentul de crestere din faina de patiserie.

Bateti apoi cele 3 albusuri si le adaugati, amestecand usor, prin rostogolire. Sarati si piperati cat doriti. Coaceti clatitele pe o singura parte, in tigaia neunsa: veti vedea cum ele cresc (nu le maroniti, lasati-le blonde)

Pe masura ce le coaceti, umpleti-le cu piure de spanac (sau ce va pofteste inima) si rulati-le, calde. Cand se vor fi racit, taiati rondele o jumatate din cantitatea de clatite si oblic a doua cantitate.

Ungeti o forma cu unt, asezati pe fundul ei hartie de copt unsa la randul ei si potriviti rondelele de clatite concentric - cele rotunde in exterior si cele oblice in interior.

Acoperiti cu maglavaisul obisnuit al clafoutisului: 200 gr. smantana, 200 gr. smantana de frisca, doua oua, 2 linguri de amidon ori faina, un praf de sare, batute bine pana se inspumeaza.

Lasati la cuptor 30 - 40 de minute sau pana marginile se auresc iar in centru compozitia este elastica (trebuie controlata din cand in cand - nu trebuie lasata mai mult decat e necesar - clafoutisul este mai degraba spongios si nu copt pana la uscare)

In acest timp faceti sodoul: un ou intreg plus 2 galbenusuri se freaca spuma cu 2 linguri de zahar si o lingurita de sare. Se adauga treptat zeama a doua lamai, frecand in continuare. Cand zaharul si sarea s-au topit, se stinge cu 400 ml apa fierbinte (sau lapte fierbinte), turnata firicel.

Puneti pe flacara tot balamucul asta, adaugati razatura de coaja a unei lamai si bateti la el pana se ingroasa ca un sirop bine legat si spuma de deasupra este f. fina la vedere.

Scoateti din cuptor clafoutis, raturnati-l - astfel fundul va deveni obrazul - taiati un segment si asezati-l intr-o balta de sodou. Salata adecvata poate ea insasi a fi asezonata cu sodou, fiind ca o vinegreta mai de soi.

Pofta buna:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
2
Carte de bucate

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...

Risotto cu legume: un preparat cremos si savuros
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
3
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Paste - Fettucina Alfredo
4
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Parteneri
Cartofi cu unt in pergament
Bucataras.RO

Cartofi cu unt in pergament

Uneori cand am pofta de cartofi in unt apelez la acest mod de preparare usor si rapid.

Cartofi cu unt in pergament
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura