Casata Din Ficatei de Pasare, la Pahar

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Casata Din Ficatei de Pasare, la Pahar

Ingrediente

  • Pentru umplutura:
  • 500 g ficatei de pui
  • 2-3 oua
  • O lingura de smantana
  • Multa verdeata (patrunjel, marar, codite ceapa verde)
  • Pentru copt in pahare:
  • 2 oua pt fiecare pahar cu umplutura

Mod de preparare

Punem ficateii la fiert intr-o cantitate mare de apa clocotita fara sare (apa trebuie sa fie multa, pt a nu se opri din clocotit in momentul cand ficateii sau fileurile de piept de pui vor intra cu raceala lor) Ii scoatem cu o spumiera dupa 5 minute si-i lasam la racorit.

Tocam in acest timp verdeata: mai maricel asa, mai ales coditele de ceapa verde (shreg - sau daca pot spune - cam in diagonala). Asta pt. a obtine contrastul estetic pe care scontam. Tocam si ficateii, dar pe acestia, maruntel (totusi nu va recomand robotul de bucatarie - nu facem pate). Amestecam ficateii cu verdeata, ouale si smantana.

Ungem cu unt cateva pahare (tip sonda) rezistente la caldura, presaram verdeata din belsug si rotim, ca sa tapisam astfel paharele cu verdeata.

Punem pe fundul fiecarui pahar cate un ou crud, deasupra asezam 1-2 linguri de tocatura, apasam si netezim usor, cu grija. Paharul nu-l umplem pana sus caci peste tocatura trebuie sa ne mai incapa un ou crud.

Astfel umplute paharele, le infasuram in hartie, le punem intr-o cratita pe fundul careia am asternut un prosopel impaturit, turnam apa calda spre fierbinte cat sa cuprinda paharele (dar nu sa le inunde), punem capac si fierbem la foc mic, asa ca apa sa forfoteasca marunt.

Se oreste fiertul cand oul de deasupra s-a inchegat. Continutul se scoate din pahare numai inainte de-al servi. Se taie in sferturi de-a lungul si ca aspect chiar seamana cu o inghetata casata.

Eu, tot in oala sub presiune le fierb, fara carpe, zdrente si hartii...

Iar umplutura este la indemana fanteziei voastre: puteti modifica la marea plezneala - atata doar - ca ingredientele sa fie compatibile.
Mult mai fantezist decat am prezentat eu! Se pot pune in valoare mult mai cu efect si sunt sigura ca voi vedea pozele altor gospodine, la un moment dat :) atunci cand vor face aceasta ne-dulce casata...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Ramen a la Panacris
Bucataras.RO

Ramen a la Panacris

Pfff, și preparatul acesta mă bântuie de multă vreme! Am vizionat și un film dedicat preparării ramen-ulu! ;) Noh,...

Ramen a la Panacris
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola