Casul trebuie sa fie bine scurs si daca se poate, sa fie de oaie (mai gustos) Daca este de vaca, va fi mai estetic, dar mai sec.
Se taie bucati mai groase, de marime potrivita si se presara cu sare.
Se pregateste un aluat din oua, putina apa, 4 linguri de apa, putina sare si 8 linguri de faina. Am folosit tehnica de la pandispan: albuse spuma+ galbenuse amestecate cu apa, sare si faina adaugata usor. In uleiul incins se prajesc feliile de cas dupa ce au fost introduse in amestecul de ou, pana se rumenesc(3-4 min.)
Se scot intr-un vas, pe o hartie absorbanta.
Se pot servi ca antreu, calde, cu salata verde, ridichi, ceapa verde, dar si cu o salata de vara( rosii, castraveti, artdei, ceapa).
De data asta eu am servit-o ca fel doi, cu o garnitura de legume (amestec congelat "Du jardin")
Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraRisotto cu legume: un preparat cremos si savuros, perfect pentru pranz sau cina. Descopera cum sa gatești acest fel de...
Risotto cu legume: un preparat cremos si savurosO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaVa prezint acum o reteta pe care am pregatit-o in premiera si de care sunt foarte incantata: pui cu suc de lamaie proaspat...
Pui cu lamaieO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii