Ciupercile spalate, curatate, se taie felii subtiri.
Se fierb impreuna cu ceapa intreaga, unt, sare, usturoi (optional) si apa cat sa le acopere. Cand sunt fierte se strecoara si se inlatura ceapa si usturoiul (daca s-a folosit). Zeama se strecoara printr-o sita foarte deasa (sau tifon pus in mai multe straturi, peste o sita).
Separat, dizolvam gelatina in putina zeama rece de pe ciuperci, o lasam sa stea 20 min., apoi o topim in restul de zeama, pe foc mic, pana se topeste complet (sau conform instructiunilor de pe plic), potrivim de sare.
Ciupercile fierte se aseaza in strat uniform intr-o farfurie (bol, sau forme mici, reprezentand o portie-cum avem si cum ne place)
Peste ciuperci punem zeama cu gelatina, care se strecoara din nou in momentul turnarii.
Se da la rece pana se incheaga.
Se serveste cu maioneza.
Puteti orna aspicul dupa imaginatia si bunul plac al fiecaruia.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii