Aperitive Calde

Postat pe: 28-02-2012
(2)

Ingrediente

200 g carne de pui fiarta (piept de pui fiert)
230 g amestec de legume congelat - Mexican Mix (acest amestec de legume contine rondele ondulate de morcovi, porumb dulce, mazare, fasole verde taiata, ardei gras rosu)
2 cepe rosii de marime medie
110 g branza telemea de capra
100 g cascaval
200 g smantana
5 oua
sare
amestec de piper si usturoi
boia dulce
marar maruntit
ulei de floarea soarelui
unt pentru uns formele
1 lingura cu faina pentru tapetarea formelor unse cu unt

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
- Carnea de pui fiarta in prealabil (pieptul de pui dezosat) se taie marunt.

- Amestecul de legume congelate se pune șa fiert intr-o oala cu apa clocotita in care s-a adaugat in prealabil putina sare. Dupa ce apa a ajuns din nou la temperatura de fierbere, se lasa amestecul de legume la fiert, timp de cateva minute. Se strecoara apoi amestecul de legume cu ajutorul unei site (eu am lasat legumele in sita timp de cateva minute). Legumele fierte se pun intr-un bol.

- Se caleste ceapa in 3 - 4 linguri cu ulei de floarea soarelui.
- Se adauga in tigaie carnea de pui pregatita anterior si se amesteca usor, cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Se adauga in tigaie legumele pregatite anterior si se amesteca usor.

- Se condimenteaza amestecul cu sare (daca este necesar - carnea si legumele au fost fierte in prealabil in apa cu sare), amestec de piper si usturoi (dupa gust).
- Amestecul pregatit se aseaza intr-un bol mare.

- Branza telemea de capra se rade marunt pe razatoare. Branza rasa se adauga amestecului de legume si carne. Se amesteca ingredientele usor.
- Albusul si galbenusul oualelor se aseaza intr-un bol mic si se bat cu telul.

- Se adauga ouale in bolul in care se afla amestecul de legume, carne si branza iar ulterior se adauga smantana. Se amesteca ingredientele usor cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Se incalzeste cuptorul. Se ung formele cu unt si se tapeteaza apoi cu faina.

- Compozitia pregatita se aseaza in forme.
- Cascavalul se rade marunt pe razatoare.

- Aperitivele acestea pot fi servite pe ambele parti: dupa ce le scoateti din forma, le puteti aseza pur si simplu pe farfurie sau le puteti rasturna. Probabil ca veti decide acest lucru cand le veti vedea gata coapte. Pentru ”a pregati” ambele fete, asezati cascaval ras si marar maruntit la suprafata compozitiei asezate in forma. In acest mod simplu, aperitivele ”vor iesi” din cuptor gata ornate. In cazul in care decideti sa rasturnati aperitivele pe farfurie, le veti putea decora (sau nu) la final, inainte de servire, dupa preferinta.

- Se aseaza cele patru forme in tava cuptorului si apoi in cuptor, pe nivelul din mijloc al acestuia, la foc moderat. Timpul de coacere este de aproximativ 25 - 30 minute, pana cand suprafata ”cosuletelor” dobandeste ”o crusta” frumoasa si aurie.

- Cand sunt coapte, ”cosuletele” se scot din cuptor. Se lasa in forme timp de cateva minute (pana se racesc putin). Se scot foarte usor din forma (mult mai usor decat credeam).
- Se servesc calde (alaturi de cei dragi).
Din ingredientele mentionate mai sus am obtinut 4 portii.

Am folosit forme mari cu 16 onduleuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Aperitive Calde" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

antoniah
•  05.03.2012 15:57:00

Ionela82, nu stiu ce reprezinta adresa web pe care ai postat-o mai jos si desi am un antivirus foarte bun, nu imi permit ”sa il pun la incercare” atat de usor ca... deh nu se stie niciodata (stii cum este povestea cu ”pomul laudat”). Asadar NU accesez adresa postata de tine din motive de siguranta pe care sper ca le intelegi dar pot sa iti spun CU CERTITUDINE ca reteta ”am incropit-o” eu, alaturi de sotul meu, intr-o duminica dimineata, cand ne gandeam ”ce sa facem repede cu ingredientele pe care le avem in frigider”. Asa au aparut aceste briose. Eu obisnuiesc din respect sa mentionez asa cum probabil ai observat autorul retetei, titlul cartii, etc, daca reteta nu imi apartine. Daca ai gasit si fotografiile mele acolo (nu numai textul meu copiat) te rog da-mi de veste, pentru ca (din fericire) traim intr-o tara cu reguli destul de stricte in aceasta privinta. Oricine poate incerca o reteta (indiferent de sursa) insa daca se pune problema ”imprumutului” de fotografii, lucrurile se schimba.

Ti-as fi recunoscatoare daca ai face o captura de ecran pe care sa o pui pe site (pe forum, la comentarii) pentru ca asa cum spuneam anterior nu accesez site-uri anonime care se doresc a fi sau nu pana la urma.... publicitare.

Nu am inteles prea bine (cred) cu ce esti de acord?!

ionela82
•  02.03.2012 07:27:45

sunt de acord.multumesc mult.foarte interesant. am gasit exact aceeasi reteta pe www.sensclick.com.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Aperitive Calde