Aperitive Calde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Aperitive Calde

Ingrediente

  • - 200 g carne de pui fiarta (piept de pui fiert)
  • - 230 g amestec de legume congelat - Mexican Mix (acest amestec de legume contine rondele ondulate de morcovi, porumb dulce, mazare, fasole verde taiata, ardei gras rosu)
  • - 2 cepe rosii de marime medie
  • - 110 g branza telemea de capra
  • - 100 g cascaval
  • - 200 g smantana
  • - 5 oua
  • - sare
  • - amestec de piper si usturoi
  • - boia dulce
  • - marar maruntit
  • - ulei de floarea soarelui
  • - unt pentru uns formele
  • - 1 lingura cu faina pentru tapetarea formelor unse cu unt

Mod de preparare

- Carnea de pui fiarta in prealabil (pieptul de pui dezosat) se taie marunt.

- Amestecul de legume congelate se pune șa fiert intr-o oala cu apa clocotita in care s-a adaugat in prealabil putina sare. Dupa ce apa a ajuns din nou la temperatura de fierbere, se lasa amestecul de legume la fiert, timp de cateva minute. Se strecoara apoi amestecul de legume cu ajutorul unei site (eu am lasat legumele in sita timp de cateva minute). Legumele fierte se pun intr-un bol.

- Se caleste ceapa in 3 - 4 linguri cu ulei de floarea soarelui.
- Se adauga in tigaie carnea de pui pregatita anterior si se amesteca usor, cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Se adauga in tigaie legumele pregatite anterior si se amesteca usor.

- Se condimenteaza amestecul cu sare (daca este necesar - carnea si legumele au fost fierte in prealabil in apa cu sare), amestec de piper si usturoi (dupa gust).
- Amestecul pregatit se aseaza intr-un bol mare.

- Branza telemea de capra se rade marunt pe razatoare. Branza rasa se adauga amestecului de legume si carne. Se amesteca ingredientele usor.
- Albusul si galbenusul oualelor se aseaza intr-un bol mic si se bat cu telul.

- Se adauga ouale in bolul in care se afla amestecul de legume, carne si branza iar ulterior se adauga smantana. Se amesteca ingredientele usor cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Se incalzeste cuptorul. Se ung formele cu unt si se tapeteaza apoi cu faina.

- Compozitia pregatita se aseaza in forme.
- Cascavalul se rade marunt pe razatoare.

- Aperitivele acestea pot fi servite pe ambele parti: dupa ce le scoateti din forma, le puteti aseza pur si simplu pe farfurie sau le puteti rasturna. Probabil ca veti decide acest lucru cand le veti vedea gata coapte. Pentru ”a pregati” ambele fete, asezati cascaval ras si marar maruntit la suprafata compozitiei asezate in forma. In acest mod simplu, aperitivele ”vor iesi” din cuptor gata ornate. In cazul in care decideti sa rasturnati aperitivele pe farfurie, le veti putea decora (sau nu) la final, inainte de servire, dupa preferinta.

- Se aseaza cele patru forme in tava cuptorului si apoi in cuptor, pe nivelul din mijloc al acestuia, la foc moderat. Timpul de coacere este de aproximativ 25 - 30 minute, pana cand suprafata ”cosuletelor” dobandeste ”o crusta” frumoasa si aurie.

- Cand sunt coapte, ”cosuletele” se scot din cuptor. Se lasa in forme timp de cateva minute (pana se racesc putin). Se scot foarte usor din forma (mult mai usor decat credeam).
- Se servesc calde (alaturi de cei dragi).
Din ingredientele mentionate mai sus am obtinut 4 portii.

Am folosit forme mari cu 16 onduleuri.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
2
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
3
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
4
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tort diplomat cu zmeura si ananas
Bucataras.RO

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...

Tort diplomat cu zmeura si ananas
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti