Salata de Paste cu Legume

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata de Paste cu Legume

Ingrediente

  • 200 g taitei lati
  • 300 g broccoli
  • 100 g mazare (am folosit congelata)
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 1 ardei iute
  • 2 rosii potrivite
  • 3 linguri sos soia
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita ghimbir (ras sau praf)
  • 2 linguri seminte de dovleac

Mod de preparare

Punem la foc 2 oale cu apa si sare, in una vom fierbe pastele, conform cu instructiunile de pe ambalaj, iar in cealalta vom opari broccoli si mazarea pentru 2 - 3 minute maxim.

Pentru dressing amestecam sosul de soia, sucul de lamaie, uleiul, ghimbirul si usturoiul tocat marunt. Salata va fi destul de picanta cu un ardei iute, asa ca puneti doar cateva rondele daca nu va place prea condimentat. Nu este nevoie sa punem sare, deoarece sosul de soia este suficient de sarat.

Dupa ce au fiert pastele, le trecem printr-un jet de apa rece si le lasam putin sa se scurga. Punem legumele fierte, ardeiul iute tocat marunt, rosiile si ceapa verde intr-un bol incapator. Deasupra punem dressingul, omogenizam si putem servi salata atat calda, cat si rece.
Ornam cu seminte de dovleac.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
2
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola