Placinta cu Varza (de Post)

Complexitate
medie
Placinta cu Varza (de Post)

Ingrediente

  • Ingrediente aluat:
  • 42 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • o lingurita sare
  • o lingurita zahar
  • 3 linguri ulei
  • faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat ca de paine
  • Ingrediente umplutura:
  • 2 kg varza alba
  • 4 cepe potrivite
  • 2 linguri cimbru uscat (am uitat sa il pun in fotografie)
  • 2 linguri marar uscat sau verde
  • vegeta, sare si piper dupa gust
  • 150 ml ulei
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Mod preparare aluat:
Drojdia rupta in bucatele mici se pune intr-un castron, impreuna cu sarea, zaharul, apa si putina faina. Toate aceste ingrediente se bat bine cu telul si se acopera cu un prosop, pana ce drojdia incepe sa se umfle. Intr-un vas mai mare se pune drojdia si treptat faina, pana ce aceast aluat capata consistenta unui aluat de paine. Dupa aceea se adauga treptat uleiul si se framanta in continuare timp de 30 de minute. Aluatul se acopera cu ceva textil si se lasa la dospit aproximativ 45 minute pana ce isi dubleaza volumul. Intre timp se prepara umplutura.

Mod preparare umplutura:
Ceapa se taie cubulete si se caleste in ulei pana ce devine aurie, dupa aceea se adauga apa. Cand apa incepe sa fiarba se adauga varza taiata marunt. Se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se adauga cimbru. Cand varza este fiarta, aceasta se condimenteaza dupa gust cu sare, vegeta si piper. Se opreste focul si se adauga mararul. Aceasta se lasa sa se raceasca.
o tava de 30x40 cm se tapeteaza cu hartie de copt.

Aluatul se imparte in doua, astfel se intinde prima foaie (cu ajutorul unui sucitor) si se aseaza in tava, peste care se pune varza scursa de lichid si racita. Peste varza se pune cea de a doua foaie, care se inteapa din loc in loc cu o furculita. Placinta obtinuta se pune in cuptorul preincalzit pana ce se rumeneste.
Cand este gata se scoate din cuptor, se unge cu putin ulei si se acopera cu un prosop. Se lasa sa se raceasca putin, dupa care se serveste.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Clatite cu dulceata
Bucataras.RO

Clatite cu dulceata

Drept desert pe langa Sandwich Inedit propun aceste clatite cu dulceata...

Clatite cu dulceata
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola