Crescentine - Reteta Tipica Bolonieza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Crescentine - Reteta Tipica Bolonieza

Ingrediente

  • reteta pentru cca 12 persoane
  • 1 kg faina alba (o faina de griu macinata fin ca cea pe care o folositi la prajituri dar merge si una folosita la piine)
  • 30 gr sare (soacra mea a modificat in 20 gr)
  • 100 gr ulei de floarea soarelui/ porumb/soia
  • 50 gr drojdie de bere proaspata pe care o dizolvam in 1-2 linguri de lapte
  • cca 400 gr lapte (depinde de faina cit este de umeda sau de uscata dc trebuie mai putin sau mai mult)

Mod de preparare

Se framinta un aluat (ca o plastilina) matasos si elastic si fara sa lasam sa dospeasca intindem o foaie 2-3 mm apoi taiem in bucati fara o forma regulara ceva in stil dreptunghi, adica mai mult lungi.

Se pune ulei in tigaie de cca 4-5 cm si abia cind este foarte incins punem cu grija, pe rind bucatile la prajit, se vor umfla imediat si cum devin usor aurii le intoarcem si pe cealalta fata si le mai lasam citeva secunde apoi se scot cu paleta de sirma si le punem intr-o tava tapetata cu hirtie care absoarbe (pentru prajeli)

Se pastreaza la cald in timp ce se prajesc toate. Eu tineam tava in cuptorul pe care il incalzisem citeva minute si stinsesem focul inainte sa introduc tava, deci era caldut.

Se servesc cu mezeluri: salam (ideal ar fi cel Milano care seamana cu cel de Sibiu) , cu prosciutto cruddo ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Colaci impletiti
Bucataras.RO

Colaci impletiti

Colacul este un fel de paine dospita, avand forma de inel, sau forma rotunda cu diverse ornamente ori impletituri, iar...

Colaci impletiti
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola