Spaghete cu Midii si Fenicul in Sos cu Vin Alb

Complexitate
redusa
Spaghete cu Midii si Fenicul in Sos cu Vin Alb

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 40 g unt
  • 2 cepe
  • 1/2 fenicul mare
  • 2 catei mici de usturoi razaliti fin
  • 125 ml vin alb
  • 125 ml apa + 1/4 cub organic de legume sau 125 ml supa de legume clarifiata
  • piper proaspat macinat
  • 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 2 lingurite marar verde sau 1 lingurita uscat
  • 300 g midii fara cochilii
  • 50 g cheddar razalit (puteti pune si cascaval) cateva fire de sofran
  • 3 linguri de smantana (20-30%)
  • 400 g spaghete

Mod de preparare

Taiati ceapa marunt si feniculul in 3 apoi felii subtiri. Caliti ceapa la foc mic in unt cu putina sare 10 minute apoi adaugati feniculul. Mai caliti inca 10 minute. Adaugati usturoiul, mai lasati 30 de secunde apoi turnati vinul alb.

Reduceti 5 minute dupa care puneti apa, sofran si Dijon. Lasati sa fiarba lent 10 minute. Intre timp fierbeti pastele cu putina sare conform timpului recomandat pe pachet. Adaugati peste sos mararul, cheddar si midiile, lasati inca 2-3 minute (daca acestea au fost inghetate).

Luati de pe foc, puneti smantana si ajustati asezonarea. Strecurati pastele, adaugati-le peste sos si amestecati bine apoi portionati. Optional garnisiti cu frunze de fenicul.

* Daca aveti midii vii spalati-le si curatati-le bine. Cele care sunt putin deschise aruncati-le. Puneti-le in sos si sunt gata cand cochiliile s-au deschis. Cele care nu se deschid se arunca.

** Daca aveti midii inghetate scoateti-le din congelator cu o zi inainte si tineti-le in frigider pentru o dezghetare lenta si mai putin destructiva. Nu spalati acestea daca nu au glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker
Bucataras.RO

Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker

Prajitura cu visine si fulgi de ciocolata- Philips Multicooker
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola