Sardinele se curata de solzi, se taie capul si se scoate sira spinarii impreuna cu toate oasele incepind de la coada spre cap, se trage sira spinarii cu 2 degete cu grija sa nu se rupa in 2 pestele. Se pun curatate si spalate in castron cu putin ulei si zeama de lamiie.
In timpul asta se incalzeste cuptorul, se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Cartofii spalati se pun intr-un castronel si peste ei se toarna putin ulei aromatizat cu: sare, un catel de usturoi taiat si o crenguta de rozmarin... Eu nu am pus usturoi (dar noi suntem mofturosi). Se amesteca bine cartofii sa prinda gust de la ulei.
Pe tava de la cuptor, peste hirtie de copt se aseaza in forma de petale de floare feliile de cartof iar peste ele sardinele. Se pot acoperi cu un alt strat de cartofi (eu nu le-am acoperit).
Se da tava la cuptor la foc mare pt 15-20 minute maxim... de fapt depinde de cantitatea din tava... dupa 10 minute verificati daca sunt cartofii copti si nu lasati prea mult ca sa nu se usuce pestele prea tare.
Se poate face si cu hamsii sau cu fileuri din pestele preferat taiate mai mici.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorCred ca e una dintre cele mai simple retete de fursecuri. Se face foarte usor si nu necesita multe ingrediente...dar este...
Fursecuri fragede (fara unt)Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii