Pastrav cu Mazare si Sos cu Vin Alb

Complexitate
redusa
Pastrav cu Mazare si Sos cu Vin Alb

Ingrediente

  • Pentru 4 portii
  • 4 cepe verzi taiate marunt
  • 35 g unt nesarat
  • un praf de sare de mare fina
  • 2 linguri faina de grau alba
  • 60 ml vin alb
  • 250 ml lapte integral
  • un varf de cutit se nucsoara proaspat rasa
  • piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita cimbru verde de camp
  • un praf mic de chili cayenne (ajustati dupa plac)
  • 2 linguri smantana cu grasime de peste 30%
  • 4 pastravi proaspeti curatiti
  • spalati si uscati (optional pastrati capul)
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 200 g mazare verde spalata
  • 20 g unt nesarat

Mod de preparare

Intr-o cratita caliti in unt la foc mic ceapa cu sarea aproximativ 10 minute. Puneti faina si dupa 1-2 minute turnati vinul. Cand acesta este absorbit turnati laptele. Cu telul amestecati pentru ingloba bine ingredientele dupa care puneti cimbrul, chili, nucsoara si ajustati asezonarea. Luati de pe foc, adaugati smantana si lasati deoparte.

Asezonati pestele pe ambele parti. Intr-o cratita aduceti la o fierbere lenta 1 l de apa cu putina sare. Prajiti pestii intr-o tigaie la foc mediu in putin ulei de masline pe ambele parti dupa plac. Fierbeti mazarea aproximativ 3-4 minute sau dupa plac apoi strecurati-o.

Portionati pestii, turnati sos peste acestia (optional garnisiti cu ardei iute sau fulgi de ardei chili) si putin unt peste mazare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
Bucataras.RO

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel

Sa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"

Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramel
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola