File de Peste la Cuptor(en Papillote)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
File de Peste la Cuptor(en Papillote)

Ingrediente

  • - 3 fileuri de peste
  • - 1 lamaie
  • - 3 catei usturoi
  • - patrunjel si marar verde
  • - ulei de masline
  • - sare, piper
  • - putina apa

Mod de preparare

Se clatesc fileurile de peste cu apa rece si se se pun la scurs pe un servet de bucatarie, dupa care se sareaza/pipereaza pe ambele parti. Intr-o tava se pune o foaie de aluminium mai lunga care se stropeste cu putin ulei de masline, dupa care se pun fileurile de peste.

Deasupra se pun citeva frunze de patrunjel si marar verde, usturoiul taiat pe jumatate, 2 felii de lamaie si citeva picaturi de ulei de masline. Se ia o alta foaie de aluminium, putin mai lunga decit prima si se pune deasupra fileurilor dupa care se incepe inchiderea ermetica.

Se indoaie de doua ori marginile, cu grija si se baga tava in cuptorul incins in prealabil la 400*f (204*c), si se lasa 12-15 minute. Se pun in tava si 4 linguri cu apa.

Se pune tava in cuptor pe rindul din mijloc, iar deasupra nu trebuie sa fie nici un gratar deoarece " pachetul" cu peste se va umfla! Se scoate din cuptor cind este gata si cu grija se taie foaia de aluminium, se pun fileurile de peste pe farfurie si se servesc imediat.

Pofta Buna!
Optional se poate face un sos aioli pentru peste (eu nu l-am facut)!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Braduti dulci
Bucataras.RO

Braduti dulci

Gustosi si de mare efect.  

Braduti dulci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola