Sarmale cu Varza Murata la Cuptor

Complexitate
redusa
Sarmale cu Varza Murata la Cuptor

Ingrediente

  • 500 g carne tocata
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper dupa gust
  • 1 lingura boia dulce
  • 50 ml coniac
  • 1 lingura marar verde
  • 1 lingura maghiran
  • 1 lingurita cimbru
  • bucatele de slanina afumata
  • costite afumate
  • ulei
  • varza murata marunta

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt si se caleste in 3-4 linguri de ulei, se trage de pe foc si se adauga 1 lingura boia dulce. Ceapa calita se adauga la carnea tocata si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper macinat. Adaugam dupa preferinta 1 lingura marar verde tocat (fiecare poate adauga dupa gust mai mult sau mai putin marar), 1/2 lingura maghiran si in cele din urma orezul spalat si bine scurs de apa. Amestecam componentele pana se omogenizeaza si eventual mai condimentam daca e necesar cu sare si piper.

Varza o desfacem si frunzele le spalam in apa rece. Le rupem pe jumate si punem o lingura de umplutura, o bucatica de slanina afumata si le sucim ca in filmuletul prezentat.

In oala de lut asezam un strat de varza murata spalata in apa rece si bine stoarsa, asezam sarmalutele si printre ele bucati de costite afumate acoperim totul cu varza marunta si deasupra presaram restul de maghiran, 1 lingurita de cimbru si 1 lingurita sare (costitele fiind sarate, nu facem exces de sare). Adaugam apa calda cat sa acopere putin varza marunta, acoperim oala cu capacelul, si il asezam intr-o tava adanca si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora de cand incepe sa fiarba.

Tava cu oala o asezam direct pe tabla de deasupra arzatorului din cuptor. Inainte de a scoate oala cu sarmale din cuptor desupra turnam 50 ml coniac si mai lasam la cuptor aproximativ 10 minute sa se intrepatrunda aromele.

In acest timp pregatim un "pat" uscat din paturi (pe vremuri bunica aseza oala in duna de pene), scoatem oala din cuptor si o asezam intre paturi. Invelim oala in paturi si lasam sa stea acolo pentru inca circa 2-3 ore.

Sarmalele raman calde prin aceasta metoda timp indelungat chiar daca servim din ele intre timp (daca inveliti din nou oala). Se pot servi cu samantana sau fara, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
Bucataras.RO

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola