Orez Calit cu Ananas (boluo Fan)

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Orez Calit cu Ananas (boluo Fan)

Ingrediente

  • 25 gr boabe de mazare
  • 35 gr morcov
  • 30 gr ceapa
  • 70 gr sunca
  • 1 ananas
  • 150-200 gr orez fiert
  • 1 ou
  • 4 gr sare
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

1. Spalam bine ananasul. Taiem putin partea de jos a ananasului, apoi il asezam pe verticala si taiem o patrime. Crestam cu un cutit interiorul ananasului in forma de dreptunghi si scoatem cu o lingura pulpa fructului pe care o punem in apa putin sarata.
2. Turnam o cantitate potrivita de apa intr-o oala. Dupa ce apa clocoteste, punem boabele de mazare inauntru sa fiarba doua minute, apoi scoatem mazarea intr-un castronas.

3. Taiem morcovul, sunca si ceapa in cubulete de marimea bobului de mazare.
4. Luam 100 gr. pulpa de ananas sa o taiem in bucati mici.
5. Turnam o cantitate potrivita de ulei in tigaie. Cand se incinge uleiul, punem oul batut sa se caleasca, apoi scoatem omleta intr-un castronas.

6. Turnam din nou putin ulei in tigaie. Punem boabele de mazare, cubuletele de morcov si ceapa la prajit, cateva minute.
7. Punem orezul in tigaie. Apasam cu lopatica orezul pentru ca acesta sa se separe bob cu bob si omogenizam ingredientele.

8. Adaugam cubuletele de sunca si amestecam bine.
9. Punem bucatile de ananas si omleta. Se sareaza si se amesteca bine. Inchidem focul si umplem coaja de ananas cu orezul calit. Acum este gata. Avem orez calit cu ananas, delicios si frumos.

Sfaturi:
1. Gustul dulce-acrisor al ananasului face acest preparat apetisant si gustos. Daca eliminam ananasul, avem orez Yangzhou. Combinatia orezului prajit poate fi decisa dupa voie, potrivit gustului.
2. Indiferent de tipul de orez pus la prajit acesta trebuie sa fie fiert cu o zi inainte. Orezul proaspat fiert este foarte umed si nu este potrivit pentru calire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Ramen a la Panacris
Bucataras.RO

Ramen a la Panacris

Pfff, și preparatul acesta mă bântuie de multă vreme! Am vizionat și un film dedicat preparării ramen-ulu! ;) Noh,...

Ramen a la Panacris
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola