Dovlecei umpluti cu orez si legume

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
100 minute
Complexitate
medie
Dovlecei umpluti cu orez si legume

Ingrediente

  • sare
  • piper macinat
  • 5 dovlecei
  • marar verde
  • piper boabe
  • 2-3 frunze de dafin
  • Pentru umplutura
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1/2 vinata
  • o cana si jumatate cu orez
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 1 legatura marar verde
  • Pentru sos
  • o cana pasta de rosii
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 lingura rasa cu zahar
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Prepararea umpluturii: ceapa se curata ,se spala si se taie marunt, ardeiul gras se curata,se spala si se taie cubulete, morcovul se curata,se spala si se da prin razatoare, vanata se spala si se taie cubulete.Incingem uleiul si punem legumele la calit, le condimentam cu sare si piper si tinem la foc mic pentru circa 5 min.Stingem totul cu un pahar cu apa si lasam pana cand legumele devin moi.

Intre timp spalam orezul si il adaugam si pe el in tigaia cu legume. Amestecam bine si mai tinem pe foc pana cand orezul absoarbe toata apa. Tragem de pe foc si adaugam mararul taiat marunt.Amestecam bine si potrivim de sare si piper.

Dovleceii fiind tineri si proaspeti nu i-am curatat de coaja. I-am taiat in doua si am indepartat miezul cu ajutorul unei lingurite.

Umplem fiecare dovlecel cu compozitia de orez si legume.

Acoperim fiecare dovlecel in parte cu rondele de rosii.
Asezam dovleceii astfel umpluti intr-un vas

Ii stropim cu ulei de masline , adaugam apa atata cat sa ii acopere,cateva boabe de piper si cateva foi de dafin..Dam la foc si lasam sa fiarba la foc mic ,sub capac circa 20 de min.

Facem un sos din pasta de rosii ,vin si zahar.Condimentam cu sare si piper si turnam peste dovlecei.Dam la cuptor pana cand sosul este bine scazut iar dovleceii si compozitia bine facute.
Scoatem din cuptor ,asezonam cu marar verde si va invit la masa!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu cafea si crema mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu cafea si crema mascarpone

Prajitura cu cafea si crema mascarpone
Parteneri
Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
Bucataras.RO

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati

Spaghete in sos de Ketchup cu ardei, ciuperci si carnati
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola